27 jan. 2014

Oil of the devil - the remedy!

Jag tror ni var flera som blev både ledsna & upprörda över min inlägg om Djävulens Olja. Något annat vore onaturligt. 
Jag vet även att flera - inklusive yours truly - kände att det är svårt att undvika palmoljan eftersom den är så vanlig.

Men så tipsade min kollega mig om en app man kan ladda ner! Den heter BUYCOTT, är helt gratis & den hjälper dig på traven när du är osäker kring hur elak en produkt egentligen är. Man gör såhär: Första bockar man i de kampanjer man tycker är viktiga - jag har tex valt att få varningsflaggor för djurtestat, GMO, palmolja & smutsig energi. Sen så bara blippar man in streckkoden på någon produkt som man är osäker på - & om de har konflikter med någon av dina kampanjer som valt kommer du få upp en varning!


Var ute med en annan kollega i affärerna häromdagen tex & hon vurmade för märket Redken. Själv rynkade jag på näsan & sa att dom SÄKERT testar på djur. Vi testblippade streckkoden i min BUYCOTT-app & mycket riktigt - Redken både testar på djur samt har genmodifierat innehåll i sina produkter. "ÅÅÅÅÅH Andrea, jag får så dåligt samvete av att hänga med dig", utbrast min kollega sorgset. ;D

Well... se det dåliga samvetet som en drivkraft att göra saker lite bättre. & dessutom enklare, med teknikens under som ovan! Win!

6 kommentarer:

Septikemi sa...

Oh så smart! Hoppas min mobil pallar appen bara. Tack för tipset!

andreadoria sa...

Septikemi: ohnoes, har du en mobil som inte klarar modäääärna appar? Hoppas den gör det - det är en så behändig app!

bela sa...

Grymt bra tips!
Du är den som fått mig mer medveten om fuloljan! Jag försöker kolla mig för och den finns ju fan överallt. Mat i synnerhet..
Moder Jord skall tacka dig och jag med :D

andreadoria sa...

Bela - fan vad gla jag blir! :D underbart! Å tänk på alla orangutanger vi hjälper till att skydda genom att bojkotta fulolja! <3

ALOHA RIOT sa...

Sjukt bra tips! den skall jag genast ladda ner!

andreadoria sa...

Aloha - YAY! Do it! :D Den är grym!