13 sep. 2015

Färskpressad tatuering på min ära!

Yet again har jag säkrat min plats bland de fördömda - jag är nytatuerad! I fredags fick min mäktiga kompis Kim för första gången sätta nålen i mig. Ju närmare armhålan desto göttare - jävla märklig smärta när det känns som karvning i hjärtetrakten. Nåväl! Jag skötte mig nog rätt exemplariskt trots lite aj aj-miner  Kan bara säga att jag är mer än nöjd med resultatet. Kim är tamigfan helt sinnessjukt duktig. Jag körde ett kopparstick från 1519 av artisten Hans Baldung Grien, en studie på ett gubbansikte som jag älskat hur länge som helst. Kolla bara vad fint Kim gjorde det, nästan finare än originalet!:
Hans Baldung Grien var en av Albrecht Dürers mest skickliga lärjungar & gjorde sig ett namn i hela Nordeuropa med inte bara trästick, utan porträtt, altartavlor, teckningar, gobelänger, allegorier & mytologiska motiv.

Exakt vad eller vem min fina gubbe föreställer vet man inte, men troligen är det en av flera ansiktsstudier som konstnärer under denna tiden gjorde, för att visa upp sina skills för potentiella beställare. Hans Baldung Grien verkar själv varit lite extra intresserad av motiv som döden, nakna tjejer, häxor & att avbilda folk med citronsura miner. Här är några av min övriga favoriter av honom:


Riktigt sur tjej! "The Three Ages of Man and Death" (1541-1544)

Riktigt sur häst! "The Bewitched Groom"

"Death and the maiden" (1518-1520)

"Witches’ Sabbath" (1510)

"The Weather Witches" (1523)
Kim jobbar f.ö på Speak Easy Tattoo i Stockholm. Spana in mer tuffa grejer hon har gjort på hennes facebook-sida

8 kommentarer:

Villfaren sa...

Wow! Nydelig tattis!! Og Hans Baldung Grien hadde jeg ikke hørt om før, så takk for innlegget :-D

andreadoria sa...

Vallfaren - åh! Tack! :) Mycket nöjd med min sura gubbe <3 Jag älskar Hans Baldung, han var oerhört mångfacetterad, kul att du gjillar honom också :)

Blubb Svensson sa...

Grymt! :O

Anonym sa...

Men hålla eller! Jag brukar inte orka med bloggvärlden men här har vi ju livskvalitet! Black metal, 80-tals fantasy, historia och vettiga hårprodukter. Har själv ett träsnitt av Holbein på armen och måste säga att ditt kopparstick är mästerligt! Vet vem jag ska vända mig till om jag någonsin tatuerar mig i Stockholm. Jag kommer nog kika in i denna blog fler gånger, massor med fina tips. Fan vad fint, heja dig! / Rebecca

andreadoria sa...

Blubb - hurra, tack! <3

andreadoria sa...

Rebecca - nämen fan vad fint sagt! Är du en like därute, med passion för helt rätt saker i livet? HURRA! Välkommen till min skruttiga blogg, hoppas den förnöjer. Du skriver inte alls själv eller? SÅDANA SOM VI BEHÖVS!

Allt gott!

Anonym sa...

Nej, jag skriver inte, tror jag är för lat/osocial (hö hö) för att blogga. Diskutera och kommentera orkar jag iaf och det kände jag för när jag hittade hit genom google "kopparstick tatuering". Även om dessa gamla farbröder är mycket döda och avlägsna känns det ändå fint att ha deras snitt/stick på huden. Det är något med 800-1500-talet som är så jäkla tilltalande att man bara myser! Mest musiken och konsten men även deras världsuppfattningar, med mystiska monster i fjärran länder och väsen i skogen. Och all jädra symbolik i ordspråk och målningar, sånt är lite förlorat i dagens värld av internet. / Rebecca

andreadoria sa...

Rebecca - Fan vad kul att du hittade mig genom den sökning - this pleases me! :D Trodde jag inte.

Jag håller helt med dig. Personligen har jag en passionerat, på gränsen till perverst, intresse för just 1500-talet, & tidig modern tid. Det är en fantastisk estetik samtidigt som det är en religiös, politisk & förändringens period som aldrig slutar fascinera mig. :D Därför kan jag inte tänka mig att tatuera något annat än motiv från denna period. har nästan hela vänsterarmen so far :D Har du några tatueringar?

Eventuellt skulle du kanske intresseras av min andra, mkt mer inofficiella, blogg. Den behandlar enbart roliga tidsbits från just 1500-talet: https://vulgarcrowd.wordpress.com/ :D

Om du är intresserad av konst/symbolik & kopparstick från denna olika historiska perioder kan jag varmt rekommendera Pinterest. HELVETE vad mycket man finner där! Det är en guldgruva!