28 mars 2017

A girl and her cups

Jag är en stor imundigare av varma drycker. Favoriter är grönt te med mangosmak, rött te med vaniljsmak, diverse PUKKA-teer samt givetvis kaffe med Oatleys IKAFFE. Svart te samt kaffe utan mjölk göre sig icke besvär! 

Varma drycker kräfva koppar! Och jag gillar koppar, & tänkte därför smaska upp mina favoritkoppar i hemmet. Till vår hjälp har jag delvis tagit Witchking of Angmar, som handmodell:
 

Dåligt morgonhumör-koppen:

Den här tokroliga koppen köpte jag & mitt ex Pippi när vi bodde tillsammans. Han fick en skitful kopp med texten "Fortfarande snygg efter alla dessa år" och jag fick denna. Jag hävdar fortfarande att budskapet är fullständigt korrekt. Många mornar är så outhärdliga att det verkligen känns som att hela dagen tappar allt värde, bara för att uppvaknandet är så horribelt. Ja, jag har ett ganska uselt morgonhumör, även om det som tur var blivit mycket bättre med åren! :DEddie Izzard-koppen:

Den som inte vet vem Eddie Izzard är bör i min enkla mening kölhalas - eller åtminstone utstå offentligt skamstraff. Eddie Izzard är förmodligen en av stå upp-världens viktigaste personer, & tveklöst en av de roligaste. Jag hade turen att få se Eddie Izzard live i Sthlm 2009 & där köpte jag givetvis denna koppen, som är en flirt med en av Izzards kanske roligaste sketcher EVER som heter, you guessed it,"Cake or Death".


När Lammen Tystnar-koppen:

Min chefs flickvän är en fantastisk keramiker & gör så grymt fina tekoppar. Den här fick jag via min chef, & den får mig direkt att tänka på mördaren Buffalo Bill i När Lammen Tystnar, pga hans enorma fascination för nattfjärilar <3 Den associationen ger iallafall mig väldigt fina, dare I say, FJÄRILAR I MAGEN? :D:D:D:D Åh, Buffalo:
Egochock-koppen: 

Den här egenkära koppen dricker jag mest ur i total ensamhet, för att det känns så himla suspekt. Nej jag har alltså inte gjort den här koppen själv. Det hela springer ur att nån konstnär fotade mig på Punkfestivalen Rebellion för flera år sedan, & sedan helt sonika gjorde en oljemålning av det som kompisar till mig upptäckte å smsade till mig :D Nu har tydligen tom koppar tryckts upp med mitt plutande plyte på, den här köpte min goda vän Arkan åt mig senast han var på Rebellion - en till honom & en till mig :D So weird, so great! Unnar er en bild på Arkan i morgonrock, elefantfötter samt ja, koppen med mitt fejs på:
Den Tuffa Koppen:

Den här stilfulla koppen där handtaget är ett knogjärn fick jag i present för många år sedan & den är fortfarande en av mina favoritkoppar. Kanske främst för att den har en nästan perfekt te-koppsstorlek. Finns det något jag inte gillar med tekoppar är om de är för små. Ska jag dricka te ska det fanimig bälgas! & den här bälgas det bra ur!

Freedom Fighter-koppen:

Den här koppen är en av mina absolut favoriter. Den köpte jag i Stirling i Skottland på William Wallace-monumentet när jag var där för flera år sedan på semester. Koppen har stilfullt i mörkrött tryckt "The declaration of Arbroath" som skrevs 1320:

For, as long as but a hundred of us remain alive, never will we on any conditions be brought under English rule. 
It is in truth not for glory, nor riches, nor honours that we are fighting, but for freedom – for that alone, which no honest man gives up but with life itself.
FREEEEEEEEEEEDOOOOOOOOOOOOOOOOM!

Barndomskoppen:


Den här koppen drack min mamma te ur hela min barndom. Hon har 4 stycken hemma i sitt kök & jag har alltid i hemlighet drömt om den dagen jag kommer få ärva dessa makalöst fina koppar i PERFEKT storlek & utseende. Men så en gång på middag berättade jag för mamma hur mycket jag älskar dessa koppar & då avslöjade hon att hon hade 4 STYCKEN TILL PÅ VINDEN! Som jag fick! Pang på ba! :D Så. Jävla Nöjd. Där har vi dom. Favvokopparna. No cup no life. Kommer nog aldrig förstå den delen av befolkningen som varken dricker te eller kaffe. Vad dricker man på morgonen då? Något... KALLT?! Nä ptui för den lede! Give it to me, and give it to me HOT!  

Inga kommentarer: