30 maj 2017

What nice eating looks like

Jag vet inte riktigt om det finns goda anledningar att inte sluta äta kött idag. Själv blev jag vegetarian redan vid 12 års ålder av rent etiska anledningar. Jag kommer ihåg att utbudet på den tiden var minst sagt skral. Sojabitar man blötlade som smakade papp. Bleka gråvita sojakorv på konserv som smakade absolut ingenting - ungefär raka motsatsen mot vad man har att välja på idag. Tur för mig att bae är vegetarian också, så vi kan frossa i mat tillsammans.

Senaste 1-2 månadernas highlights, Its good to vegetarian these days, veganutbudet börjar dessutom blomma rejält:

Halloumiburgare på Greenwich pub
Hemmalagat: quornfile, kvarg, starka asiatisk sås, pumpakärnor, tomat, gurka.

Hemmalagat: fullkornscouscous, vegansk salami, avokado, rökiga mandlar.

Stockholms godaste veganska dumpling från Fang Yuan Shi Wu

Vegansk handburgare från Vegan Soul Train

Vegansk tysk körv från Lyktans Krog i Köpenhamn

Kaosmycket kinesiskt från Restaurant China på söder

Hemmalagat vegetariskt av min bästis Lea

Hemmalagat - grönkål, quorn, lök, soja, kvarg & parmesan

Vegan raw noodles med tofu, från asiatiskt ställe i City
Vit quinoa, broccoli, sojaprotein mm från Paradiset

Inga kommentarer: