25 juli 2017

Dokumentärtips: skolmord, red necks & kommunism

Dags att tipsa om tre smaskiga dokumentärer, som alla återfinns på Netflix. Enjoy!

Shadow of thruth


Tzel Shel Emet eller "Shadow of truth" som den heter på engelska. Dokumentärserien i 4 delar handlar om ett det brutala mordet på den 13-åriga Tair Radam, som återfinns knivhuggen på skoltoaletten i en rast. Man får följa den spännande utredningen av israelisk polis som sannerligen svänger både hit & tid innan det rätt rafflande lösningen på mordet uppdagas. 

Finns på netflix här!

Badlands, Texas


Badlands, Texas är en 8 delar lång dokumentärserie om den lilla staden Terlingua i Texas nära mexikanska gränsen, en stad full av excentriska lonewolfs som lever i en säregen symbios. Men allting rivs upp när Terlinguas favoritbartender Glenn hittas mördad utanför sin bar. 

Badlands är inte bara en schysst true crime-dokumentär men framförallt en fascinerande bild av livet i total enslighet ute på vischan i Texas. Vissa karaktärer känns som att de kunde vara plockade direkt ur en Tarantino-rulle. Najs!

Finns på netflix här!


Chuck Norris V.S Communism


Chuck Norris vs conmmunism är en jävligt underhållande & ögonöppnande dokumentär om kommunistiska Rumänien under 80-talet & den svarta marknaden som uppstår av längtan efter långfilmer från västvärlden. "A documentary about the magic of film and the power it has to change lives" <3 Love it!

Finns på netflix här!

Inga kommentarer: