7 aug. 2011

Miljöbovar i vardagen

AHA! Nu har jag äntligen kommit på varför jag stör mig så FRUKTANSVÄRT mycket på folk som inte orkar sopsortera, inte ens i sina egna hem. Att inte sortera ut sina sopor är ekvivalenten till människor som bara lämnar allt sitt skräp i parker/skogar & förväntar sig att någon annan ska plocka upp det.


Precis samma tänk som med folk som inte sopsorterar - man lämnar det problemet till någon annan, när man tjockar ner alla olika (fullt återvinningsbara) material i samma soppåse. För soporna sorterar inte sig själva, folks! Allt du knökar ner i din soppåse hamnar bara på en växande sophög någonstans utanför stan, en sophög som framtida generationer (dvs dina barn & barnbarn!) en vacker dag kommer tvingas ta hand om. Kan inte du bara klyka det & rensa ur skiten du lämnar efter dig?!

4 kommentarer:

jagharingetbarn sa...

dom borde få en smäll på fingrarna.

Sofia sa...

Wörd!

De och alla som bara "Nu ska jag sopsortera duhuh...öh..glas? Det är väl duh, papper!" Och sen mosar de ner glas i papper och papper i plast och typ en stekpanna i brännbart eftersom "ja har ju bränt så mycke körv i den på spisen" och tycker att det är helt logiskt.

GAH!

Sofia sa...

Åh, eller vänta, dom plus alla som läste skylten "OBS, släng ej vitvaror eller möbler här!" på vårt grovsoprum, och tänkte "OKEJ!". Och slängde vitvaror och möbler där, så mycket att föreningen blev tvungen att stänga grovsoprummet...

......

andreadoria sa...

Aleksander - minst sagt!

Sofia - folk beteende när det kommer till sortering är fullkomligt irrationellt. Beter sig folk så hemma också? "äh jag lägger gaffeln bland knivarna idag" eller "lite salt med sockret skadar väl inte?!" CHEEZUZ!