19 sep. 2012

Tjing tjong, vad fan är på gång?!

Ok. Det är något lite märkligt med kineser. Det är väl främst deras inställning till djur som jag inte klarar av. Att det tex finns maträtter där man äter djur levande. Eller att ett helt folk på allvar tror att nermalt elefantben, noshörningshorn eller torkad tigersnorre hjälper mot impotens & cancer. Till den grad att redan hotade arter nu snart är akut utrotningshotade & museer å djurparker måste sätta in extra resurser för att inte få horn bestulna. Nationalparker försöker tom spruta in gift i hornen på sina noshörningar, i desperat försök att få stopp på tjuvjakten från vietnamesiska & kinesiska syndikat.
Nu ökar den kinesiska galenskapen - har precis fått reda på att kinesiska myndigheter kräver att alla skönhetsprodukter som säljs i deras land måste testas på djur. WHAT THE HELL?! Det är så jävla hysteriskt märkligt krav att jag trillar av pinn. Flera företag som inte testar på djur i västvärlden, har nu tvingats testa sina produkter på djur i Kina eller så har kinesiska myndigheter själva genomfört djurtester på deras produkter. Produkter som alltså säljs & används av kunder i väst, helt utan att det behövts några djurtester! Total jävla galenskap!

Så jag helt enkelt sonika slutat köpa några skönhetsrelaterade produkter som producerats i Kina, eftersom det mer eller mindre är bombsäkert producerat på labbdjurs bekostnad. Kan tex meddela att flera produkter som H&M säljer producerats i Kina, exempelvis... Bara att kolla på innehållsförteckningen, det står oftast produktionsland på förpackningen.

Nu vill jag uppmuntra alla med hjärna & hjärta på rätt ställe att undvika tvålar/schampoon/smink/krämer/younameit som producerats i Kina! Bojkotta skiten rakt av! Vi i Europa har ju äntligen på g att få igenom förbud på djurtestade kosmetika, håll fast vid det & visa hur hysteriskt omodernt, barbariskt & onödigt det är med djurförsök.

4 kommentarer:

barasaramara sa...

Okej, det där var det jävligaste jag hört på länge, who the F do they think they are?!

andreadoria sa...

Helt jävla hysteriskt idiotiskt, to say the least. Så håll tassarna bort afrån kinesisk kosmetika etc, tills dom nyktrat til :( Mmkay?

Anonym sa...

Korrektion: Alla Kinesiser tror INTE på allvar att; "nermalt elefantben, noshörningshorn eller torkad tigersnorre hjälper mot impotens & cancer".

andreadoria sa...

Anonym - Jag har försökt formulera mig med glimten i ögat i detta inlägg, jag tror självfallet inte att ALLA i Kina tror på dessa bluffmediciner. Men det är ändock ett faktum att många utrotningshotade arter tjuvjagas fullkomligt skoningslöst, just för att användas i traditionell asiatisk medicin. Tex noshörningen, som kan läsas om på WWF:s hemsida:

"Det är noshörningarnas horn tjuvskyttarna vill åt. Pulvriserat horn har länge varit eftertraktat som medicin och idag används 60 procent av hornen till detta. I fjärran östern ingår hornpulver i traditionell kinesisk medicin som sägs bota förkylningar, feber, huvudvärk, malaria och många andra krämpor. Det är inget "magiskt" med hornet! Det består av kompakta fibrer av keratin, liknande människans naglar."

Naturligtvis tror & hoppas jag att det finns mängder med människor i Kina & Asien som inser att dessa vackra kraftfulla djur ska skyddas & inte malas ner till verkningslösa mediciner.

Mer info här:
http://se.gbtimes.com/globala-perspektiv/kinas-utrotningshotade-djur-lever-farligt
http://mobil.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/varlden/article12210517.ab
http://www.wwf.se/vrt-arbete/arter/1125803-noshrning
http://austriantimes.at/news/General_News/2012-02-29/39865/_Rhino_horn_thieves_suspected_of_murder

/a.