23 mars 2013

"Every wolf suffers fleas. 'Tis easy enough to scratch!"

Jag & min kollega pratade visserligen med delad skräck om loppor & vägglöss (UÄÄÄÄÄH MIN STÖRSTA SKRÄCK IN LIFE!) ute i solen på lunchrasten, men det är inte det mitt inlägg ska handla om. Utan istället tänka jag tjöta lite om några hemmasnickrade remedies för läkningen & kliandet efter att man tatuerat sig!

Personligen har jag hela tiden ogillat Helosan efter tatuering. Jag tycker den är fet & liksom stoppar huden från att andas, samt att den gör att läkningen nästan kliar ÄNNU mer. Dessutom läste jag på "tillförlitliga" flashback att ngn påstod att Helosan BLEKTE tatueringar. Denna gången jag tatuerade mig körde jag första läkedagen med Helosan, men sen påbörjade en egenkomponerad behandling :D 


DREJJAS EGENMÄKTIGA TATUVERINGSTRICK:

  • Jojoba+tea tree oil! Körde jag redan från andra dagen. Jojobaolja är extremt återfuktande samt har en viss antiseptisk effekt. Så jag blandade jojobaolja med bara en liten droppe tea tree olja (tee tre får INTE överdoseras!), & smörjde in armen med innan läggdags. På morgonen innan jag gick ut blandade jag lite helosan tillsammans med oljemixen, för lite fetare resultat. resultat: Min tatuering läkte faktiskt väldigt snabbt, i mitt tycke!
  • Krämen Ambrosia! Jag körde den från att huden läkt någorlunda. Jag fick nämligen en tester på denna rakkräm från LUSH, å krämen är framställd för att lugna hud & småsår, så jag tänkte att det förmodligen skulle vara rätt bra när huden väl läkt lite. Den består nämligen av "honung som lugnar huden och havremjölk svalkar den och minskar inflammationer. Linfröna mjukgör, medan jojobaolja och kakaosmör återfuktar och skyddar huden". Sounds good to me & kändes jätteskönt på armen, när det är sådär lite ömt & lite itchy.

 TADAA! & nu tycker jag faktiskt att läkningen har gått väldigt snabbt, & helt problemfritt. Nu, lite drygt en vecka sedan jag tatuerade mig känns armen nästan helt läkt, förutom lite fnas & pyttelite kli! Hoorays!


Om ngn hört att något av ovanstående är SKITDUMT efter tatuering, säg till! :D Eller om ni har andra magiska remedies som är snälla mot huden & naturlisch!

10 kommentarer:

gallontattoos sa...

Bepanthen är bättre än helosan :)

andreadoria sa...

Hört talas om denna mytomspunna kräm. Vad gör den så bra?

Septikemi sa...

Mycket tjusiga tatueringar. Har inga själv, men min pojk har och han använder bepanthen (tror det är gjort för bebisar från början?).

För övrigt kan jag inte stå emot att berätta lite väggluskuriosa (om du inte redan har koll): jag jobbar ju på en forskaravdelning där majoriteten av mina kollegor håller på med insekter. Två fd. kollegor specialiserade sig på just vägglöss, och de var de första som visade att de parar sig med så kallad traumatisk insemination (http://www.sciencedaily.com/releases/2010/09/100908191134.htm). Mycket obehagligt, men fascinerande.

chrull sa...

Helosan är ärrbildande, så den är direkt dålig.

Bephanten hjälper huden att byggas upp igen samtidigt som den inte torkar ut. Den är ju också framtagen för skrapsår/småsår men dessutom speciellt för ömma bröstvårtor och bebisrumpor, dvs extra känslig hud.

Om Jojoba+Amborisa är bättre eller sämre har jag dock ingen aning om. Men mina erfarenheter av Jojoba är ju att det är svindyrt och inte luktar särskilt gott. Men jag använde det inte direkt på kroppen :)

erikafika sa...

Alla tatuerare brukar rekommendera bephanten nuförtiden, som ovanstående person skrev. Är billigt och bra! Kan tänka mig att det blir lite dyrt att smörja sig med jojoba, och så är det nog smidigareatt ha med sig en bephantentub :)

Emelie sa...

Jojoba blandning eller mandelolja blandning brukar jag köra efter dusch.
Och bepanthen resterande tid.

Jag har testat Helosan en del. Inte den bästa alls. Som Chrull sa, så är den ärrbildande och det är jag benägen att hålla med om..
Däremot är den fin om man har dragit på sig en infektion och som nödlösning om sprit inte finns tillgänglig.

Himlahimla tjusiga tatueringar måste jag också säga!!

andreadoria sa...

Septikemi - Detta återkommande bepanthen! Det kanske jag borde inföskaffat - men mina egna remedies verkar funkat tokigt bra också :)

MEN VA?! Överlever vägglöss genom att VÅLDTA alla de ser? Uäääh! Nu tycker jag ännu värre om de små jävlarna. >:( Säg åt sina kompisar att forska fram ett effektivt mordvapen mot jävlarna så fort det bara går! Please!

andreadoria sa...

Chrull - Jag visste det! Har alltid haft en dålig känsla av Helosan. Bepanthen låter väldigt likt en sjukt bra kräm som man kan köpa på engelska Boots, som också specialiserar sig på småsår, typ torr sprucken hud & lättare eksem!

Jojoba är dyrt men extremt drygt. & det luktar faktiskt ingenting alls. Iaf inte min, som är kallpressad ekologisk olja. Det är Arganolja som luktar lite speciellt.

Erikafika - konstigt nog inte min! Mystiskt!Lite dyrare är det ju med jojoba, men som sagt. Extremt drygt också. Jojoba är bra både för huden å åhret, så man kan ha den till lite allt mäjligt :)

andreadoria sa...

Emelie - Ooo fler som diggar jojoba på tatuveringz! Då kan jag inte vara helt ute å cykla :D Jag blev mest misstänksam mot Helosan för att den grundar sig på mineraloljor, som täpper till huden & i värsta fall kan irritera den. Å tydligen skapa ärrbildning. I dont like. Nästa gång blir det nog en kombo av Bepanthen & mina egna mixar tror jag :)

Weeeee! Tack! :)

Septikemi sa...

Jepp, inte nog med att de våldtar varandra hela tiden - de orkar inte ens leta upp "ingången" utan sprätter upp magen på partnern och sprutar in hela baletten rätt i magen. Om reinkarnation existerar så hoppas jag lite på att sverigedemokrater kommer att återfödas som vägglöss :)

(Och ja, mina kollegor jobbar på en anti-vägglössprodukt).

Som svar på din fråga om sångaren i Splattered Mermaids så förvånar det mig inte alls om du har hängt med honom! Johan är jättesocial. Han har nog spelat uppe i Stockholm också med sitt gamla band Havok (svenska Havok...inte de amerikanska thrasharna) om det säger dig något :)