20 mars 2013

Review på lite godbitar som varken är taskiga mot miljön, djur eller veganer! :D

Om någon tycker jag tjatar om Lush, så får ni gärna säga till. Jag vet bara inte hur jag ska kunna avhålla mig - det är en livslång romans! :D 

Nu tänkte jag tjöta lite om två tester jag fick av LUSH senast jag var där. Dels fick jag prov på LUSHs nya lindebarn Fair Trade Honey, ett schampoo. & dels fick jag prov på balsamet Happy Happy Joy Joy:


Fair Trade Honey - Schampoo

Luktar vidrigt gott - tydlig honungsdoft. Består till 50% av honung, så inga konserveringsmedel alls behövs. Tjejen på LUSh meddelade mig att man bara behöver använda ca 1/3 av vad man brukar använda, för att schampoot är extremt drygt. Hon hade helt rätt. Schampoot ser ut som tjock honung & löddrar så in i bengen! Alltså: 50% är honung, & 20% är linfröolja. Sen är det dessutom bivax absolute, geranium, ros, bergamott och neroli. Nom nom!
Schampot var en fröjd att använda & efteråt kändes håret otroligt glansigt & glatt. Det här kommer jag DEFINITIVT försöka köpa igen! Weeee! Älskar konceptet inga konserveringsprodukter eller konstigheter. & rättvisemärkt, såklart :) Tyvärr sitter inte doften i håret så jättelänge, så man får kombinera med ett väldoftande balsam. Som det nedan:Happy Happy Joy Joy - Balsam

Det här balsamet slängde hon med också, i butiken. Vanligtvis använder jag American Cream, för att den luktar så JÄVLA gott av vanilj. Det här balsamet luktar mer medelhav, kryddigt av apelsin & ros - faktiskt himla gott. Balsamet består av mandelmjölk, jojobaolja, ros, grapefruktolja och apelsinvatten! 
Den kryddiga doften sprider sig i hela badrummet & sitter kvar länge i håret. Jag tyckte när jag applicerade balsamet att det kändes alldeles för tunt & lätt. Men efteråt, när håret torkat, så är det jätteglansigt & lätt. I really like! Och doften är verkligen god! Jag var lite ledsen för att honungsschampoot inte luktade mer, men det gör nog inte så mkt. Den här doften är så himla god ändå. 


Heta tips för alla veganer & no poo-ivrare därute! Enjoy! 

5 kommentarer:

Septikemi sa...

Perfekt timing med ett sådant här inlägg för mitt shampoo är slut och jag måste köpa nytt (nödlösning i morse: bikarbonat, vatten och honung...fungerade visserligen men jag är skeptisk till om det verkligen är bra i det långa loppet).

Vi har inget Lush i Malmö (finns dock ett på ett otroligt osexigt köpcentrum i metropolen *harkel* Löddeköpinge) så det blir till att beställa. Jag har hört ryktas om att det blir billigare med frakt om man beställer från Lush UK, vet du något om det?

andreadoria sa...

Septikemi - Haha vilket sammanträffande att jag skriver om ett honungsschampoo precis när du mixtrar med egna honungsblandningar! Men jag kan verkligen rekommendera Frai Trade Honey - även om den itne är skitbillig. Är du fattig, så beställ den lilla flaskan - den är så jävla dryg så det funkar nog.

Jag FATTAR INTE varför inte Lush finns i malmö/Lund. Det är så jävla sjukt! Malmö hade ju varit perfekt för Lush, med alla veganer å punx å djurrättsivrare. Klaga! Vad gäller harkel har jag ingen koll alls - handlar ju alltid i butik myself. I sthlm har vi 3-4 st butiker. Ni borde få en...

andreadoria sa...

Harkel? HAHA! Frakt menar jag naturligtvis? Gud vilken märklig freudian!

bela sa...

jag var på väg till stan när jag läste det här inlägget och blev fan riktigt sugen på att prova happy happy joy joy men tror du att jag kom ihåg att gå in på lush? icke. det låter lovande ialla fall!

sv: alltså, rent teoretiskt borde den där lockgrejen funka på den som har hår nog att få upp en toffs. sen kan det nog tänkas bli lite jobbigt för den som har lite tunnare hår, då håret GÄRNA spretar omkring.
Jag har inte funderat på om jag får en rand av toffsen faktiskt. du kanske har ett sådant där mjukt och följsamt hår som formar sig duktigt av allt? :)

andreadoria sa...

Bela - Aj aj! Jag tycker verkligen du ska prova den, jag gillade den mycket. Eller jag gillade båda två mycket faktiskt, kommer nog slå till på iaf schampoot vid löning :) Är personligen så himla förtjust i doften från American Cream, har du provat den? Happy happy joy joy är nog kraftfullare balsam dock.

Aj aj. jag ska iaf prova! Får se om det blir några lockar av det iaf. Jag ser gärna lite pix när du provar också! :)