23 juli 2013

"Vid eld ska öl drickas", som vikingarna sa.

Redan de gamla grekerna, säger man ju. Fast jag kör vikingar, för dom hade mer skägg :D

I dalarna kör man flera midsomrar, ofta tex två - en hemma i huset & en extra bonusmidsommar i fäboden. Det är en fantastiskt bra tradition, som jag haft turen att få åtnjuta :D Jag åkte dit med mina kompisar Linde, Erik & Hanna till min plastmoster Karin! Sedan fick vi bo en helg helg på det fantastiska Björnberget, i fantastiska gamla fäbodar! Titta, så bra det blir:

Blomsterprakten!

Små humlor bodde i våra kransar! <3
Titta så fagert där är...

Det badades å badades å badades å badades...


& dracks lite öl... :D

Vi dansade polska på bryggan!Å delade dass!

Hade fina kransar...


& upplevde kändisspotting... (Obs: kändis t.h, groupies t.v)


SÅ. JÄVLA. KÄND! Linde fick autograf!Gullig hund!Mera bada! :)


& fabulöst fagra solnedgångar

Sedan tog vi farväl till Föboden! Jag, Erik å Karin+Karin åkte på Tobaksspinnarstämman i Nås. Som färdmedel upp till Dalarna & till stämman åkte jag & Erik på hans mäktiga motorcykel, det enda värdiga sättet att resa på:

VROOM VROOM VROOOOOM!


Litet videoklipp när vi åkte förbi världens finaste lilla sjö! 

Man måste också stanna vid små fagra sjöar!


Jag åkte förbi Borlänge å fick träffa min faborithund Stella! :P
På stämman hade vi turen att få bo hemma hos vår kamrat Niklas, som arrangerar hela stämman. Han bor i Nås vackraste gamla hus, med märkliga vinklar å vrår, små rum & fantastiska gammal kuriosa överallt. JAG VILL HA HANS HUS!Jag lyckades inte ta så mycket bilder på själva stämman, men vi dansade så att fötterna nästan trillade av! Fick sitta & njuta av Skandinaviens bästa folkmusiker, såhär såg det ut i Niklas hus - fantastiska spelmän överallt som satt å spelade:


Vad ska man säga. Dalarna är helt jävla magiskt. Jag önskar jag kunde spendera hela somrarna där. Nästa år blir det garanterat mer än en vecka iallafall! :)

7 kommentarer:

Septikemi sa...

Ååh fan vad najs det verkar ha varit! Har endast varit i Dalarna för att åka skidor men det här får ju en att tänka att man borde åka dit i fler syfte...

andreadoria sa...

Septikemi, åååh det är bättre än bäst! Så fina små samhällen & röda hus överallt, å jävligt idylliskt. Folkmusiken lever ÖVERALLT! Skogar & små sjöar vart man än glor. <3 Testa en sommar! :)

Septikemi sa...

Får göra det!

BabyStrange sa...

ser ju ut som en dröm!

andreadoria sa...

BabyStrange - jaaa bästa semestern! :) Dalarna is da bomb!

bela sa...

Jag har glömt att nämna att de här bilderna var så jävla bra! Riktig sommarkänsla. Särskilt den på vattnet och folket på bryggan. Riktigt bra!
Och Dalarna.. Bästa stället ;)

andreadoria sa...

Bela - åååååh tack! Vad jag glad jag blir! Bilderna speglar hur bra vi hade det - extremt sommarperfekt. Och ja, Dalarna är HELT magiskt! :D Du kommer därifrån va? Eller bor du där fortfarande?