25 aug. 2013

Enzymion - a bundle of joy!

Jag har lovat Emma-Maja att äntligen outa den här produkten, så här kommer det! :D

Min favoritkräm Cosmetic Lad hade tagit slut. Jag dundrade in på LUSH bara för att upptäcka att min vapedragare var slut där. Det var mitt i sommaren & jag gjorde klart för biträdet att jag inte ville ha ngt som var för tungt, utan en lätt kräm. Hon stoppade genast krämen Enzymion i min hand. Bra mot hud som känns oljig sa hon. Jag slog till direkt.
Inte för att jag brukar ha oljig hud alls men den här sommaren slog det till plötsligt. Så sjukt trött på att näsan & pannan snuskar till sig & sabbar sminket :D Så Enzymion fick en välförtjänt chans.

This little bundle of joy består av färskfrukt för dess enzymer & AHA-syror: en massa ananans, papaya som stimulerar & kickstartar, färsk citronjuice mattar ner. Avokado & rosolja för vitamänger & mineraler! "Enzymion mops up excess oils and literally cleanses your face of dead skin and debris throughout the day" som de säger på hemsidan. De menar också att den är perfekt under just smink med nästan primer-effekt!
JASÅ tänkte jag. Vi testar väl. För de tförsta är den mycket tunnare än min vanliga kräm & tas upp i huden nästan direkt. Inte en massa kladd, utan en fräsch återfuktad känsla. Det känns lite som att smörja in dig med en massa färsk frukt, fast i krämform. Luktar skitgott, lite som en smaskig drink :D

Funkar den då? SOM FAN DEN GÖR! Redan efter första veckan med den här var jag frälst - ingen oljig snok, sminket sitter skitbra, & krämen dämpar småblemor i fejjan fantastiskt bra. Dessutom smörjde jag in i lite dry sports jag har med den & hör å häpna - men den här är först krämen någonsin som verkligen effektivt återställer huden, även torr å irriterad. Jag fattar inte hur.
MEN den är som sagt väldigt lätt. Till vintern kanske för lätt för känslig hud som min - men då kommer jag helt enkelt blanda i några droppar arganolja & VIPS så har man perfekta nattkrämen :D Eller köra Cosmetic Lad under vintern. Vi får se... :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset! Verkar lovande! :D
Älskar papaya i hudvård!!!

/Bela

Emma-Maja sa...

Asså tack! :)
Jag ska lätt testa den här. Jag behöver alla tips man kan ha för den senaste tiden har mitt ansikte varit sjuukt oljigt! Disslike på det och meget like för inlägget! :)

andreadoria sa...

Bela - såhär bra grejor kan man inte hålla för sig själv ;) perfekta sommarkrämen alternativt kräm mot oily spots! <3 Varför gillar du just papaya i hudvård? är det magisk frukt? :D

andreadoria sa...

Emma-Maja - Ååååh testa! :D I LOVES it, om inte det framgick av inlägget ;)
Men jag vill även lyfta ett varningens finger för mineralpuder. Jag blev extra oljig av den, använde bodyshops mineralpuder. Den i kombo med gamla krämen & skitvarmt väder var oily as hell! Iaf för mig som ALDRIG varit så innan.