19 feb. 2014

Cruelty Free - recension av ansiktsmask Ayesha


Inte nog med att jag lurade ytterligare en kollega att prova LUSHs ansiktskräm Cosmetic Lad - jag passade själv på att testa en helt ny fejsmask. (LUSH har ju världens bästa system med att om man lämnar in 5 tomma rengjorda burkar får man en färsk ansiktsmask gratis! This RULEZ). Jag valde att testa en ansiktsmask jag aldrig provat tidigare - Ayesha. Den säljs in som en bra vinterväckarklocka för fejset, på LUSHs hemsida:

Vi har sparris i denna mask eftersom dess snälla enzymer bryter ner döda hudceller och gör det lättare att få bort dem – vilket ger din hy mer lyster och följsamhet. Välgörande lera och trollhassel absorberar olja och smuts medan det tightar till huden. Vi har också valt fläder vinäger och olja från fläderblomman för att jämna ut hudtonen och honung för att hålla huden återfuktad. Detta är en perfekt ansiktsmask att använda innan ett stort event; den lämnar din hud tightare, uppiggat och med vacker lyster.
Så idag ihop med senaste avsnitten av Walking Dead gav jag fröken Ayesha en chans. I vanlig ordning är den lite klurig att applicera, men det brukar LUSHs ansikstmasker vara så jag är van. Jag gillar att den inte torkade särskilt snabbt, utan jag hade på en i 30 minuter utan att den började smula.
Efteråt kändes huden både uppfräschad, uppstramad men ändå återfuktad. Very happy about that. Tom så jag är sugen på att göra om proceduren snart igen. 

Sen att man tyvärr måste se ut som en träskmonster in heat när man har den på, det är en annan sak...
Dödssugen på tokfärska ansiktsmasker från LUSH? Kolla mina andra recensioner på tex Catastrophe Cosmetic här eller Brazened Honey här
Den enda ansiktsmask från LUSH som jag verkligen inte gillat är den extremt återfuktande & hudvänliga Oatfix - den luktade så kvalmigt äckelsött i kombination med mosiga halvbruna bananer att jag inte kunde använda klart den haha. Luktsinnet är märkligt - sparris & vitlök har jag ingenting emot i fejset. Mosad banan? ÖRK!

2 kommentarer:

Skogsraah ☾ sa...

sv: Okej, jag förstår! Det lät ganska vettigt det där, frilansande vegan. Är det något uttryck du kommit på själv eller är det många som gör så? För det svåra känns ju att äta ute eller att bli bortbjuden. Mina kretsar är då inte ens van vid vegetarianer, så blir lite svårt. Men det lockar verkligen inte att dricka mjölk, äta smör eller ägg här hemma. Creme fraiche har jag dock en stor kärlek till och vet inte helt hur jag ska byta ut...

Nu ska jag lägga din blogg ordentligt på minnet förresten! Grym :)

andreadoria sa...

Skogsraah - Nej det är ett uttryck jag hittat på alldeles själv ;) Tycker det förklarar det ganska bra. Låna det du :D
Ja man måste ju liksom väga sin vilja att köra all vegan, mot att kunna äta hos andra/ute. Det är ett helt eget val. Dock finns det många restauranger som ändå kan erbjuda rätt bra veganska alternativ om man frågar. Vet inte hur det är där du bor, men i sthlm finns många restauranger som gör bra veganmat. Särskilt asiatiska tycker jag brukar kunna fixa vegan lätt som en plätt.
Creme fraiche vet jag att det tipsades om en vegansk variant på den där facebooksidan jag tipsade om! Gå in & leta, alternativt fråga igen.

Det får du gärna göra! Tack detsamma! :) Veggos unite!