25 juni 2014

Parfymdags! En skog av mysko vanilj!


Ok, för de läsare som följt med sedan SKITLÄNGE SEN (från 2011! Omfg) minns kanske att jag beställde hem tester på 4 st parfymer, allt i mitt sökande efter den perfekta parfymen. Jag var dålig & gjorde aldrig någon ordentlig review av dessa. Lättjan!

Jag tänkte göra en mini review nu, bara för att slutligen komma till en trevlig konklusion! :D Tänker att det kanske kan hjälpa någon likasinnad därute. Det skumma är att jag minns tydligt hur alla doftar, även om det var mer än 2 år sedan jag provade dem. I has a weird sense of smellz:

Tom Ford Private Blend Tobacco Vanille
Beskrivning: "One of the 12 scents from the Tom Ford Private Blend, Tobacco Vanille (tobacco) with notes of tobacco leaf, spice notes, tonka bean, tobacco flower, vanilla, cocoa, dry fruit, sweetwood sap"
Min dom: Tom Ford gör JÄVLIGT spännande dofter. Det jag tänker på när jag luktar på denna är verkligen ett klassiskt gentlemans room, sittandes i en lädersoffa med en vaniljcigarr & ett glas mörk rom. Kraftfull doft, men absolut inte oangenäm. Den passar väldigt bra när jag åker motorcykel, går fint ihop med mc-stället i läder & fart å fläkt :D Men Private Blend Tobacco Vanille är ingenting jag vill ha nära min snok jämt. En klurig spännande doft. 

Guerlain Spiritueuse Double Vanille
Beskrivning: "Guerlain's newest limited edition, Spiritueuse Double Vanille has notes of vanilla, benzoin, frankincense, spices, cedar, pink pepper, bergamot, Bulgarian rose and ylang-ylang. An absolutely gorgeous vanilla/incense blend."
Min dom: Den här luktar otroligt mkt vanilj. men har för mycket av en kväljande söt vaniljdoft, nästan litet syntetisk, för min smak. Jag misstänker att det är rosen & yland ylang strular till det för mig. Den här parfymen låter så jävla RÄTT. Gillar man lite sötare vaniljdofter är nog den här helt rätt.Flower By Kenzo Oriental
Beskrivning: "It is a sensual floral fragrance with notes of Bulgarian rose, violet, vanilla, musk, pepper, kyara wood and Chinese incense." 
Min dom: Alldeles för blommig & söt för min smak. Fungerade tyvärr inte alls - alldeles för lite vanilj, alldeles för sött & gulligt. Jag som brukar gilla Kenzos parfymer, men nope! Its a no go. 
Serge Lutens Un Bois Vanille
Beskrivning: "A rich, smoky Oriental vanilla fragrance made with black vanilla absolute, licorice, bitter almond paste, caramelized benzoin, beeswax, coconut milk, Tonka bean and sandalwood."

Min dom: Åh! Fantastisk! Underbar! Typ nästan exakt vad jag ville ha! För mig har den en mjuk, väldigt respektfull doft. Initialt doftar det en härlig blandning av träig lakrits & nästan lite mörk choklad. Sen kommer ett mjukare efterspel av rökig karamell, skogig trädoft, bitter honung & en mörk pepprig vanilj. Jag älskar att den är söt, helt utan att vara söt, skulle man kunna säga. Det enda negativt jag har att säga är att den inte har såpass longevity som jag skulle önska. Men efter många år med mörka vaniljdofter har jag insett att det förmodligen är lite svårare att få just lång longevity på vaniljdofter. 
Update: Den HAR faktiskt lång longevity, även om den blir tunnare med tiden. Jag har vaknat morgonen efter & fortfarande känt den. Det är en lurig parfym som överraskar en med att plötsligt återkomma.

Då, 2011, när jag letade efter just Serges Lutens Un Bois Vanille på nätet, stod det på Fragrantica att den hade utgått. Så jävla deppigt, tänkte jag. Bara att börja om. Men i förra veckan, när jag var på Sephora i Paris för att kolla crueltyfree märket URBAN DECAY, vad hittar jag inte då? JO MASSOR MED SERGE LUTENS!!1 Och Bois Vanille! :D WOHOO YEAH CHICKA BOM BOM! Dyrt som guld (750:-) men jag slog till ändå! :D

Så nu står jag, i denna sekund, & smygsniffar på handleden. Den är verkligen en parfym man LÄNGTAR efter att sätta på sig på morgonen. Man får tyvärr köra ett extra sprut på eftermiddagen, men det är det värt. Dessutom tänkte jag hitta ngn passande vardagsparfym, så man inte slurkar slut på de dyra Lutens dropparna direkt :)
On another note (pardon the pun): Alla er som kommenterade på mitt sorgsna parfyminlägg: jag tipsar verkligen om DSQUAREDS hewood-parfymer. Luktar FANTASTISKT gott - regniga djupa sommarskogar med inslag av viol eller någon annan vild blomma! Lite mesig longevity där också tyvärr. Jag har provat klassiska Hewood (magisk! Skog, grönt gräs, viol!) & nu senast Hewood Silver Wind (tyvärr alldeles för mkt lavendel för min smak, men god).

Just nu funderar jag på att köra Diesels Fuel For Life som vardagsparfym. Herrparfym som är väldigt unisex, blandar sötaktig hallon med anis, grapefrukt & trä. Låååång longevity, inte skitdyr & blir väldigt god ihop med valfri vaniljparfym. Det blir den eller ännu en Hewood, dvs Rocky Mountain Wood. Får se vilken det blir :)

Sjukt sugen att prova Vanilla Marine oxå - bara läst om den dock, men den beskrivs som en blandning mellan salt hav & mörk vanilj. Låter ju sjukt intressant. Men nån annan gång. Nu ska jag njuta av min Bois Vanille seger ett tag till ;D


Sniff on, perfumelovers!

2 kommentarer:

hanna sa...

Har du testat lush parfymer?? Tokigt underbara mystiska och annorlunda. :) kolla www.lush.se och klicka in på gorillaparfym

andreadoria sa...

Hanna - jag har faktiskt bara luktat på ett par! Jag tycker de har en fantastisk originalitet! Dock har jag inte hittat någon som luktat exakt som jag ville, men jag ska verkligen ta ditt tips & lukta loss igen. Tack! <3