3 juni 2014

Andra juni tvåtusenfjorton

Det finns saker jag har lärt mig de senaste åren. Det fina med att slungas igenom sorg, eller drabbas av grova jävla svek från någon som står en nära, är att om man är smart går man ur hela upplevelsen jävligt mkt rikare.

2014 är inte varit ett särskilt grymt år för min del. De senaste åren har också berett flera mer eller mindre förbannat otrevliga överraskningar. Vad lär man sig, when shit hits the fan? Ungefär det här: 

  • Det finns ingen tid för att inte engagera sig i det man tycker är roligt/fantastiskt, även om andra inte förstår varför det intresserar dig så . Kasta dig in i dina nördiga/ovanliga intressen & skäms inte för något.
  • Det finns ingen tid att ödsla tid på elaka/utnyttjande människor. Det finns alldeles för mycket magiska, ärliga, fantastiska, generösa & glada människor därute för att ödsla EN SEKUND på den som sviker, ljuger eller förstör. Du är inte skyldig sådana människor ett jävla skit. Skär bort, move on.
  • Umgås med djur. Var snäll mot djur. Engagera dig för djur. Djur är bland det vackraste som finns & tar fram det absolut bästa i människor.
  • Säg nej om du inte orkar, säg ja om det känns rätt. Tillåt dig själv att vara ensam, det är viktigt att vara ensam & att vara ledsen, i sin egen takt. 
  • Vårda dina nära vänner & relationer. Ta ingen för givet, låt ingen ta dig för givet. Säg ifrån, våga visa gränser, våga visa känslor, våga vara kärleksfull. Det finns ingen tid för att vara stel & ängslig. 

2 kommentarer:

Breki sa...

Helt rätt på alla punkter! Jätteviktiga lektioner att lära sig, och som vi alla lär oss alldeles för sent.

andreadoria sa...

Breki - de flesta lektionerna hade jag någorlunda pejl på, men nu känns det viktigare än någonsin. Gör om gör rätt skär bort var snäll älska djur. Typ så? :D