17 apr. 2019

Podtips: Death in the ice valley


Ett mycket mystiskt och spooky podtips coming right up (tack bästis W för tipset!): BBC har i samarbete med norsk radio dammat av och djuplodat i ett mystiskt dödsfall i skogar utanför Bergen i Norge 1970.

En kvinna, även känd som Isendalkvinnan, hittas svårt bränd. Hon var påklädd och hennes ägodelar låg spridda runt henne. Det var inget rånmord eftersom hennes klocka, örhängen och ring låg i närheten av kroppen. Man hittade rester av mat, kaka och en flaska med likör i närheten av henne. Vid obduktionen så visade det sig att det fanns små mängder av alkohol i hennes blod, men även stora mängder av sovmedicinen Fenemal.

Men det riktigt skumma kommer kring detaljerna kring vem hon eventuellt kan ha varit. Alla märkeslappar i kläderna hade klippts bort och övriga ägodelar var detaljer antingen bortslipade eller bortklippta. Även på de två plastflaskor som innehållit den bensin som antas ha använts för att bränna kvinnan var märkena bortslipade. I samband med att man finner hennes kropp återfinner man även två resväskor å Centralstationen som kan bindas till kvinnan och som är fullproppade med mystiska pryttlar.

MER ÄN SÅ SÄGER SÄGER JAG INTE! Unna er den här podden. Den är ruggigt smaskig, och full med härlig kombo av norska dialekt och BBC-tugg.

Podden Death in the Ice Valley hittar ni här.

Inga kommentarer: