25 feb. 2008

bortförklaringarnas symfoni


vi har alla varit där. man sitter med något av största vikt, som (allra helst under tidsbegränsning) måste genomföras. det kan exempelvis vara en telefonräkning att betala, diskning, uppsats, bäddande av säng eller jobbigt samtal. man vet genom ångestdjuret i magen att man MÅSTE ta tag i sin Syssla Av Största Vikt, men på något jävla vis så genomförs en omprioritering.

omprioriteringen innebär att man exempelvis byter ut den viktigaste sysslan mot något sekundärt viktigt, till exempel skjuta upp uppsats-skrivandet till fördel för diskning. man drabbas av en plötsligt LIVSVIKTIG städlusta som gör att samtalet till elbolaget omöjligt kan offras tid för.

man lider av felprioriteringssjukan.

en annan bieffekt av felprioteringssjukan är att man plötsligt känner att man bör Unna Sig. detta kan ta sig uttryck i att man förskjuter tex studier eller diskning för exemplevis en kopp te, matlagning eller en powernap. inför sig själv övertygas man att man aldrig kan genomföra den ålagda Sysslan Av Största Vikt, om man int ejust unnar sig. "Utan den här powernapen kommer jag somna under läxläsningen" eller "Jag måste fkatiskt äta något, jag behöver den extra energin!" eller möjligen "en timmas paus kan jag väl ta för Sex & the City?".

idag har jag lidit svårt av denna sjuka. jag har istället för att genomföra mina ytterst viktiga studier Politisk Teori:

* läst om reformationens inverkan på äktenskapssynen i boken The development of the family and marriage in Europe
* beställt parfym på nätet
* besvarat mail från en skotsk samt en tysk kompis på Myspace.
* kokat Tortellinis
* ringt posten angående det försvunna paketet jag skickat till Anna9
* powernapat i 1.5 timma
* surfat www.icanhascheezburger.com

värt att notera är att jag inte skrivit ett inlägg på min blogg på flera veckor, förräns nu, idag, PLÖTSLIGT en intensiv blogg-lusta infann sig, naturligtvis mitt under pågående studier. felprioriteringssjukan har slagit till yet again..

3 kommentarer:

Anna Nio sa...

Haha, jag känner igen det där. Vet inte om det har sina rötter in nån barnslighetsgrej, att man inte vill bara för att man måste. Men störande är det hur som helst. Kan ju även vara kopplat till svårigheter att ta tjuren vid hornen, för även om man generellt sett är bra på det så är det ju inte alltid den roligaste saken att ägna sig åt, det här med tjurhorn menar jag.

Anonym sa...

Hohohoho! :D:D Du är så underbar!! :D

CINDERALLEY sa...

Håhåhå, been there done that. På senaste tiden nästan dagligen faktiskt. Men det positiva är ju att man får disken diskad och frysen avfrostad och sånt där som i vanliga fall är OTROLIGT lågprioriterat :D