16 maj 2010

Hat makes the (wo)man!

HALLÅ! JAG BEHÖVER EN SÅN HÄR HATT! Precis en sån som coola killen i Cameo-videon Word up! har:
Om det finns någon hattmästare därute som kan säga vad den modellen kallas, så ska jag leta land och rike runt (på internet) efter en sån. Alla säger att second hand is the best choice, och det stämmer säkert. Men chansen att hitta precis rätt, & perfekt size, på second hand känns lite väl liten. :( I NEED THIS!

4 kommentarer:

Anna Nio sa...

Är det en fedora-hatt? Svårt att se ordentligt, men de ser ut såhär i alla fall.

andreadoria sa...

Jag har ingen aning vad det är för hatt, det är därför jag behöver er hjälp! :D Den du länkade till såg onekligen ut typ så! det enda jag inte vill är att kanten liksom är platt i fram och sedan går upp i bak, som på den här. Tumberlake-hatt! Fy! Den ska vara sådär fin och lite rund i kanterna som den är i videon. dvs SKITSNYGG! :D men vad hittar jag en sån? :O

Elchin sa...

Det är en Trilby. :) Fast med uppvikt framkant, vilket Trilbyn vanligtvis inte har. Vissa modeller har det, framförallt den varianten som är populär i ska- och skinheadbranschen.

Skulle också kunna vara en porkpie av lite högre modell, men de är traditionellt platta och runda, inte högre och veckade. Däremot har de den där uppvikta, runda kanten som du är ute efter.

Trilby: http://en.wikipedia.org/wiki/Trilby

Pork pie: http://en.wikipedia.org/wiki/Pork_pie_hat

G.G Hey sa...

Haha vad pedagogiskt och fint du gjort med alla pilar och hjärtan. Jag förstår inte riktigt, VILKEN hatt menade du?