29 juni 2010

New moon & snusket

Jag skäms att erkänna att jag tittade på New Moon en gång till. Jag gillar absolut inte Bella, irriterar ihjäl mig på den skitnödiga Edward & tycker att handlingen överhuvudtaget är rätt ostig.

Däremot gillar jag Jake. Så mycket att jag verkligen blev förbannad över hur surt det är att ojämna-ögonbryn-Bella trots allt väljer tönt-Edward i slutet. Jag menar - come on?! Jake är en het, hångelsugen indian med humor som kan allt om motorcyklar, som både kan shapeshifta till en cool skitstor varg OCH värma en på natten (till skillnad från vampyrliket). Att välja en överpudrad Dressman-tönt som ser skitnödig ut hela tiden, citerar Shapespeare & dessutom inte kan hångla mer än en sekund innan han drabbas av likstelhet över det är mig totalt obegripligt.

ANYHOW! Det som verkligen slår mig andra gången jag ser filmen - det kan inte bara vara jag som noterar detta - är att filmen verkligen osar sexualskräck & avhållsamhetsbesatthet.
Hear me out on this one... Vi har det unga paret som pladdrar på att dom älskar, är besatta & inte kan leva utan varandra. Men Bella ser mest orolig ut när Edward är i närheten & Edward i sin tur verkar mest vilja ligga å kolla på Bella när hon sover. FFS, de hånglar inte ens med tunga! & aldrig längre än 3 sekunder innan Edward freakar ur. Här ska väl argumentet vara att Edward blir för sugen på Bellas blod, men det är lätt att läsa sexualskräcken blinka mellan raderna - Edward blir kåt & det är farligt, ergo: han drar sig ur. Grejen är det att vampyrupplägget blir som en coverup för giftermål & avhållsamhetspropaganda. Flicka & pojke ska älska varandra, men inte med varandra. De ska tråna efter varandra, men helst knappt ens kyssas. De ska gå & invänta den fysiska unionen tills det inte är farligt längre, s a s. I filmen tom förlovar Bella & Edward sig hastigt & lustigt - snacka om symboliskt att de måste lova varann ett "för evigt" innan det blir ens en långtradare i hångelväg? YAWN!

Sen tycker jag det är MYCKET intressant att den gestalt som framställs som det ultimata hotet mot Bellas avhållsamhet är en brunstig, vältränad INDIAN (en vilde!), som både vill kyssas på första daten, hålla hand & prata om annat än kärleksdikter & evig kärlek. OJ OJ OJ! Något för postkolonial teori att bita i KANSKE?

Min kompis Guillaume påpekade iofs att filmerna har blivit utpekade som förtäckt mormon-propaganda. I shit you not. Det läskiga är väl i så fall att en film blir så extremt framgångsrik & nästintill ingen ifrågasätter den religiösa andemeningen i filmen? Avhållsamhet, moraliskt leverne, den farlige sexuelle vilden konkurrerar med den bleke västerlänningen om våra kvinnor?

Nä tvi för den lede! Det värsta är nog att jag likt förbannat kommer se Eclipse-filmen BARA för att jag så jävla hårt hoppas att Jake äntligen ska bli upphånglad & att några av de kristendoms-osande skitvärderingarna krossas. Jag vet redan nu att jag kommer bli besviken...

5 kommentarer:

Fiat sa...

Alltså de där jävla filmerna... de är enda guilty pleasure. Fick fribiljetter till tvåan, så då var vi ju tvungna att se ettan först och nu när trean kommer är man ju hooked på något man egentligen blir förbannad på. Det går ju inte att hoppa av mitt i serien.

Anyhow, jag är ju då ett emo så jag har ju någon pinsam faiblesse för det där spinkiga spöket. Alltså nu snackar vi inga skrivbordsunderlägg och planscher, utan mer att jag känner viss triumf när han vinner över varulvspojken. Trots att den där Bella bara är ett trams med dålig hållning, egentligen. Så bäst av allt hade varit om de gjorde om skiten till gayromantik och föste ihop Edward med Jacob.

Lo sa...

Ja här sätter du fanimig huvudet på spiken! Snygg tröja för övrigt hahaha.

Elchin sa...

Se inte Eclipse. Jag blev bara fly jävla förbannad. Kunde inte koncentrera mig och ville springa därifrån eller slå de fnissande fjortisarna hårt i huvudet med en ilsken rak höger för att de älskar Edward och avhållsamheten. VÄX UPP OCH KÄNN LUKTEN AV MORMON FÖR FAN!

...usch, blir fortfarande förbannad över att jag GAV Stephanie Meyer 100 av mina surt förvärvade slantar. DON'T DO IT, LOVE!

andrea sa...

Fiat - alla fabläser för edward motarbetas! Ge mig minst 3 exempel på varför edward skulle vara het på något sätt? VARFÖR gillar du inte varulsjakob?! VARFÖR INTE? Argh!

Katta - haha mormon-tröjan menar du? :D

Elchin - Jag lovar, jag ska ladda hem skiten. Med tanke på hur upprörd du är så kommer jag ha en stor stark framför mig samtidigt som jag ser den. Åg jag kommer bli så arg! Inga pengar ska Meyer få!

Veronica sa...

Vilken härligt inlägg i din blogg.
Idag tittade jag också på New Moon för andra gången. Och gillade den lika mycket.
Och än en gång kan jag inte fatta vad Bella ser i Edward.
Ja ja. Jag ska väl växa upp och bli vuxen jag också. Blir ju bara 34 snart ;)