11 juni 2013

Sommarlättjan, junikult & massor med svärd

Precis som allt annat sommar-yrt folk därute, så blir bloggen ganska negligerad sommartid. Man är ju ute å ränner så mycket! Det är inget man kan belastas för. Jag har ju faktiskt hunnit med ganska mycket. Ungefär såhär har det sett ut på mitt Instagram senaste tiden:


Väldigt mycket umgänge i Vita Bergs-parken med ohängda vänner & ädla drycker




Suspekt umgänge med mina ISaR-BFFs




Via familjebesök notera att min karl är -extremt- lik sin morfar som ung :D


Bevistat Custom Bike Show i Norrtälje med en massa kompisar!




Skapat ny manlig vänskap mellan vänner & funnit egna nya kamrater




Firat nationaldagen i Hagaparken med nördigt folk & en mystisk nyckelharpande tysk


Tack vare min historienördiga kamrat Maria, fick jag & Linus chansen att i 2,5h fika & svärdssvinga med en av världens bästa svärdssmeder, tillika exceptionellt trevlige, Peter Johnsson. Nörd-Andrea bubblade av vällust! Jag fick fingra på perfekta replikor av historiska fynd, alltifrån vikingatid, till högmedeltid & tvåhandssvärd från 1500-talet. Helt jävla magiskt!  



Svärdsritningar över hela golvet & geometriska teorier!




Tvåhandssvärd, så perfekt balanserad att den knappt tycktes väga någonting

Anledningen är att jag pysslar med rekreation av tyskt/schweiziskt 1520-talsmode, och Peter behövde en historiskt korrekt knektdräkt för inspelning med en fäktningsmästare, där 1500-tals tvåhandssvärd utfrån schweizisk förlaga skall användas. Då passade det ganska utmärkt med Linus kompletta 1516 års schweiziska dräktkit (fäktningsmästaren & Linus råkar dessutom magiskt nog nästan exakt samma size, 186cm & lite biff), som vi helt sonika åkte över med till Peter för utlåning :D Ska bli riktigt kul att se filmmaterialet sedan. 



♥♥♥


Bortsett från ovan äventyr har jag dessutom gjort fina second hand fynd, men det återkommer jag med i ett eget inlägg :D

4 kommentarer:

bela sa...

Åhåhå! Parkhäng är så jävla underbart! Finns ingenting bättre!

andreadoria sa...

Bela - det finns INGET bättre. Min fina park Vitan, som jag bor precis bredvid, är dessutom maximalt komponerad så att sol ligger på så länge som det är tekniskt möjligt. HURRA FÖR PARKER! :D

Draupne sa...

Koselig å henge i parken!
SV: Abruptum :)

andreadoria sa...

Draupne - Ååååh ja! :D Parker är BÄST!
Tack! Du är addad! :D