9 sep. 2013

"Dip the apple in the brew. Let the Sleeping Death seep through"

Minns ni att jag pratade om att prova en ny hårfärg? Well, I did. & nu har jag fått efterfrågningar på hur det blev: 
Jag sjukt nervös innan & tvekade å tvekade. Jag ska förbereda er på att jag är JÄVLIGT känslig för nyanser i hårfärger som jag inte gillar. Jag googlade folks tidigare resultat & tvekade, men tillslut tänkte jag att VAFAN, jag har ju så ljust & orange grundfärg att det säkert inte blir skitmörkt rött i fel nyans. Det såg ju så lovande ut på omslaget till färgen:


<- Liksom mörkt kopparrött. Perfekt, tänkte jag! Ser inte lila ut, ser inte brunt ut & ser inte tomterött ut. Vad kan gå fel? jag gav L'oreal Casting Creme Gloss Love Apple en chans.

WEEEELL helt nöjd blev jag inte. Jag tycker det blev MYCKET mörkare än jag ens kunnat drömma var möjligt, & jag tycker det är alldeles för mkt blåaktiga toner i färgen. Jag är, som sagt, EXTREMT petig vad gäller röda färger. Det går en mycket tunn linje mellan helt perfekt & helt fel, i min skruvade värld. Antar att jag varit rödhårig alldeles för länge :D (13-14 år vid det här laget). Iallafall. Såhär blev resultatet:

Nu tycker ni säkert att det inte alls är så stor skillnad mot vad jag brukar ha, bara lite rödare & mörkare, & det är säkert helt sant. FÖR ETT OTRÄNAT ÖGA ;D Jag vet inte varför, men jag tycker det känns lilatomterött haha! :D Det är ganska fint i solsken (blir fina kopparreflexer) men i ett mörkt rum tycker jag det ser... tråkmörkrött ut. & jag är rädd att det kommer fastna en massa skitmörka brunA/LILA toner i håret, som jag måste bleka bort sen. Onödig slitage på håret liksom. Eller som jag surt skrev på Instagram: "I still wonder which goblin always puts purple/blue shades in red haricolors?! ILL FIND YOU ONE DAY & PUNISH YOU!"

Men men. Kan meddela att jag tvättar håret varje dag för att få ur det mörka. So far no good :D Som tur är får jag kanske kanske kanske vara hårmodell i helgen, å då är det nog just orangerött det kan gälla. Vi får väl see. Fingers crossed.

I övrigt - vill man ha lite mörkare äppelrött rekommenderar jag ändå Love Apple. Det är en fin färg, fast inte det jag var ute efter. 

7 kommentarer:

Septikemi sa...

Vet hur det är när man har ett mål men det inte riktigt blir rätt till 100%. Men för en utomstående ser det iaf fint ut ;)

bela sa...

Jag tycker att det ser mörkorange ut. Något rödare på de övre bilderna kanske. Jag tycker ändå att det är snyggt!

Ett tips bara: Vill du få ur färgen, så behöver du inte bleka det. Man kan dra ur en helvetes massa färg med både kamomill, ricinolja (Jäääävligt kletigt dock), honung och aloe vera (Inte direkt i kombination med varandra men googla dig fram om du blir sugen).
Annars är det ColourB4 jag har läst om, som ska funka allra bäst på toningar. Man får i princip tillbaka den färg man hade innan. Innehåller inget blekmedel! Kolla på det.

andreadoria sa...

Septikemi - åh tack! :) Jag inser att det inte är en katastrof men man blir är missnöjd när man är van vid/förväntar sig något annat. Men tack, det känns lite bättre iaf! :)

Bela - Tack :) Jag får vänja mig helt enkelt, vad göra... Liten "galen" höstförändring ;D

ÅH världens bästa tips! :O Låter ju ashäftigt att man kan dra ur färg med "naturliga" medel. Har du något recept som du själv testat?
ColourB4 ska jag oxå kolla upp, skitbra tips återigen! Tack!

Belinda sa...

Jag tycker i alla fall att det ser bra ut :)

andreadoria sa...

Belinda - hihi tack! :) Jag får helt enkelt vänja mig, det blir en mörk höst :D

Ida sa...

MEN SNYGG.
Fan jag vill också ha ett hår jag kan färga! Gah : )

andreadoria sa...

Ida - åååh tack! :):) Men bara du får fart på håret kan du ju färga det. Tänk dig den belöningen liksom? :D