11 maj 2011

Bokmalens sorgsna klagan

Dagens fantastiska upptäckt: då jag tjyvlånar trådlöst internet av min eminenta bff/granne Jens, innebär detta att jag kan sitta ute på min solvarma gård vid skanstull med min laptop! Yay! My only distress so far är att det konstant passerar tjocka, skitsöta katter som antingen ignorerar mina desperata inkallningsförsök eller bara slinker iväg. Jag har iaf fått klappa min tjocka, rödorangea, keliga grannkatt. Hon känner nog en outtalad samhörighet med mig... :D

Men iaf:Jag har konkluderat att jag står här igen. Jag står utan någon värdig bok att ta mig i anspråk :( Har tillbringat de senaste kvällarna med att läsa sönder Poetiska Eddan & avverkat den intressanta men sjukligt slarvigt skrivna Fornskandinavisk Religion av Britt-Mari Näsström. What now?!

Hittade den här lilla skönlitterära skapelsen på second hand, 20 spänn:


Jag stod & vred på den, intresserad men klart svårflirtad (baksidestexten lät trivsam, men den töntiga titeln avskräcker mig lite). 20 riksdaler är ju ingenting, inflikar säkert någon skarpsynt nu. Men ärligt talat - orka äga dåliga böcker?! Jag bor i en etta! Jag har inte plats för dåliga böcker! :D Så: är det någon som läst den? Är Villy Sørensen min potentiellt nya bästa pojke?

Om inte - VAD FAN SKA JAG LÄSA DÅ? (Tveksam gällande min boksmak? Tjyvkolla här)

2 kommentarer:

Fiat sa...

Jag läser Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren nu. Det är iofs en ungdomsbok men den är helt galet bra trots detta. Påminner lite om Skuggor i Spegeln av Inger Edelfeldt.

Om inte annat så är den lättläst som fasen, så du kan ha den som ett skönt tidsfördriv medan du funderar ut nästa bok! Jo och så är den billig för att vara inbunden (antar att det tar ett halvår till innan den kommer på pocket).

andreadoria sa...

Fia - OH oh OH! Den har jag för mig att jag läste om i DNs kulturbilaga, kan det stämma? Jag blev tveksam just för att det är en ungdomsbok, men å andra sidan gillar jag flera ungdomsböcker, så why not?! Ska reka den på bibblan, fanx! <3