10 maj 2011

Grön & skön på stan

Det är för mig obegripligt att inte fler älskar LUSH lika mycket som jag gör? Lyssna här: LUSH har bara naturliga ingredienser (produkterna luktar utifrån vad den de facto innehåller & allt luktar olika), LUSH testar ingenting på djur utan motarbetar djurförsök & LUSH är miljömedvetna med massor av ekologiska produkter. Jag har de senaste 3 åren enbart använt LUSHs ansiktsprodukter & jag känner fortfarande en stor tillfredsställelse varje gång jag lämnar deras butik med nyinhandlade grejor:


Nom nom nom!


Cosmetic Lad - min favoritansiktskräm by far! Helt perfekt under smink, återfuktar, lugnar & luktar så gott att jag blir tokig (jag tycker den luktar som våfflor med vaniljvisp!). Den här lilla rackaren består av lavendelvatten, linfrödekokt, aloe vera gel, kallpressad mandelolja , kakaosmör, vetegräsmjölk, sheasmör, eteriska oljor & en massa mer smaskiga naturliga grejor.
Ansiktsvattnet Breath of Freash Air är "ett fräscht och mjukgörande ansiktsvatten med aloe vera som ger huden näring. Berikad med uppfriskande havsvatten och rosmarin som ger din trötta hud precis vad den behöver". Består av fbbulösa grejer som bla färskt skotskt havsvatten (AYE!), aloe veragel, karrageenanextrakt, ros absolu, patchouliolja, rosmarinolja & sjögräs absolu! Nom nom nom!

Sen lyckades jag samla ytterligare miljögodhetspoäng genom att hitta skitfin rosa palestinasjal på Myrorna - med originalprislappen fortfarande kvar :D Haha! Win att hitta oanvända grejer på second hand!

6 kommentarer:

BabyStrange sa...

Lush är grymt, synd bara att man får huvudvärk varje gång man går in i butiken :(

andreadoria sa...

BabyStrange - i agree, jag har trots min LUSH-fanatism alltid ignorerat deras tokiga badbomber & knasiga tvålar. De riktigt bra grejerna de har, enligt mig, är just rengöring, scrubs, ansiktskrämer & ansiktsvatten samt lotions & balsam. Där är dom ABSOLUT bäst! Men jag är rädd att det som verkligen säljer är att människor som vill ha färgglada roliga presenter, & därför går igång på starkt luktande bollar med glitter :( Vi får ha överseende med detta, då luktbollarna sponsrar våra fantastiska fejskrämer! <3<3

Sulla sa...

Jag gillade cosmetic lad en gång i tiden, men har ett vagt minne av att jag fick lite väl fet/flottig hy av den.

Relaterat till detta, brittiska märket Bulldog: http://meetthebulldog.com/page/section/about

Bra grejer.

andreadoria sa...

Sulla - Oj, fick du flottig hur av Cosmetic lad? Det har jag absolut fått av LUSHs fetare krämer, men cosmetic lad suger mitt dejs upp på direkten & är perfekt att applicera typ en kvart innan smink! Hur länge sedan var det du provade den?

Tack för Bulldog! Verkar vara ett helt underbart märke, inte bara för att jag gillar bulldogs, utan miljösnällt & djursnällt floats my boat ordentligt! Finns deras grejer att få tag på i sverige? Vilken av deras produkter använder du?

Sulla sa...

Det var typ 5 år sedan, och jag ska inte svära på att det var så, men det är någon liten klocka som ringer där. Får ta och pröva igen någon dag.

Bulldogs grejer finns i sverige, iaf de mesta. Åhléns och Brothers har dem. Har dock inte sett deras rättvisemärkta grejer någonstans, men å andra sidan har jag inte letat.

Jag använder deras "original moisturizer" (dom har ett gäng) samt deras ansiktstvätt och de funkar skitbra. Drygt (fick ett set i julklapp och de börjar ta slut nu. Jag använder dem varje dag.), luktar gott osv. Återfuktaren håller väl kanske inte alltid en hel dag men den går in i huden snabbt som attan. Deras rakgel är dock mindre bra, iaf för mig. Pluspoäng för att det är pepparmintsolja i den så ansiktet känns skönt kallt när man är färdig, men det blir inget bra glid och det blir inget skum så själva rakningen är relativt plågsam.

andreadoria sa...

Sulla - det kan ju iofs vara så att du behöver produkter som verkligen balanserar din hud, så kanske tom cosmetic lad verkligen är för fet för dig... Ett tips kan ju vara (eftersom du säger att du gillar bulldogs återfuktare men den inte håller hela dagen) är att använda Cosmetic Lad på kvällen innan sängdags & bulldogen på morgonen? Får du en massa återfuktning under natten & lite mindre på morgonen.

Lush har ju en rakkräm som jag har för mig är otroligt snäll mot ansiktet. Har du provat den?