4 feb. 2013

"A forest of thorns shall be his tomb! Borne through the skies on a fog of doom!"

Ofta när jag ser övergivna byggnader är det med ett sting av ågren - extremt fantastiska byggnader som bara står & förfaller i ensamhet. Det är sorgligt! Ungefär samma känsla som minns att jag fick första gången jag hörde Teddy Björnen Fredriksson - jag var liten & känslig för övergivna mjukdjur & började gråta i skolan när jag insåg vad sången egentligen handlade om. :D

Men ändå är många övergivna platser makalöst fagra, kanske fagrare än de någonsin varit som bebodda. En kollega skickade en sida med de 30 vackraste övergivna platserna. Det är nästan svårt att föreställa sig att de här platserna verkligen finns på riktigt. & jag gillar verkligen när ruiner fullkomligt övertagits av naturen. Nature fights back! & fan vad snyggt det kan bli efter lite grön heminredning :)Klicka här för att se varifrån jag korpat bilderna & för ännu fler bortglömda plejs!

7 kommentarer:

BabyStrange sa...

Jag är helt besatt av övergivna byggnader, vrak och sådant. Har en hel blogg om dem. Tror det hänger ihop med hur mycket jag gillar dystopier...

andreadoria sa...

BabyStrange - Jag reagerar antingen med "åh gud vad fagert" eller "åh gud vad sorgligt att det här har fått förfalla såhär". Men dystopiskt är det helt klart på ett sätt! Men kan ju också kännas som naturens fight back, vilket också är lite fint :)

BabyStrange sa...

Det är ju vackert och skrämmande på samma gång, det bidrar till fascinationen tror jag :) Javisst, naturen som bara kommer och tar tillbaks sin skit.

Sv: jag antar att du menar mina garters? Det är liksom strumpebandshållare som man har två stycken kring låren istället för en stor kring höfterna. Väldigt bra för att hålla upp stumpor som går över knäna som brukar hasa ner annars. Mina är från shopnoctex.com :)

Ida sa...

Jag tyckte också Teddybjörnen Fredriksson var HEMSKT sorglig... : ( Ångest redan då. Fina bilder! Övergivna hus ÄR intressanta och sorgliga. Jag brukar tänka att det ju bott folk där som haft sina liv där, undrar vilka de var, och nu... ingenting. So sad. Men sen är ju jag en sån som nästan börjar grina om jag ser en tappad vante också...

andreadoria sa...

baby strange - jaaa det var sina garters jag menade. Sjukt snygga! Konstant slut på hemsidan tyvärr. :( Ska in å kolla lite oftare

andreadoria sa...

Ida - Haha hurra att det inte bara var jag som grinade av Teddybjörnen Fredriksson <3 Men jag måste säga att gråta över en tappad vante är overkill, tom för mig ;)
Jag blir allra mest ledsen när vackra gamla byggnader som är värsta kulturarvet bara negligeras. Det gör ont i hela mig :( & när fina inredningsdetaljer å möbler bara ruttnar bort. BUHU! SAVE IT!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.