6 feb. 2013

"Tio elefanter balanserade, på en liten spindeltråååd. Det tyckte dom var så intressant, men nu fanns det inte någon mera elefant"


Jag tänkte att det var dags för en lektion i dels enkel matematik, samt några filosofiska funderingar. Ämnet gäller ett djur de flesta tycker om: ELEFANTER!

Såhär: WWF varnar för att elefanter inom kort kommer att vara utrotade helt & alltså okända varelser för framtida generationer. Den illegala handeln med elefantbetar likställs med trafficking & droghandel i omfattning. 


FAKTA: 35.000 vilda elefanter dödas om året - idag finns ca 650.000 elefanter kvar. När min pojkvän föddes 1979 fanns det knappt 3 miljoner. You do the math. 

Inte skitkul fakta :(


Samtidigt läser jag om att en av USA's mest kända cirkusar "Ringling Cirkus" använder tortyrliknande metoder för att psykiskt bryta ner elefantungar & sedan lära dem onaturliga smärtsamma trick som ger elefanterna skador för livet. PETA avslöjar Cirkus Ringlings hantering av djur, med bilder & videoklipp, som en anställd på cirkusen gett dem. Elefanterna transporteras runt i USA i upp till 100h i streck, utan ordentlig ventilering eller vila. Sedan 1992 har 29 elefanter (& ungar) dött, i Cirkus Ringlings ägo. Myndigheterna vet att den här cirkusen är helvetet på jorden, de har fällts flera gånger för sina grymheter  men ändå tillåts de fortsätta hantera vilda djur & importera elefantungar för ny tortyr.

Är det bara jag som ser ironin i allt detta?

Å ena sidan har vi alltså en fridlyst art som står under direkt hot av utrotning inom kort. Naturskyddsorganisationer över hela världen kämpar för att rädda arten från total utrotning. Människor oroas över att deras barn aldrig kommer få se en elefant i vilt tillstånd.
Å andra sidan har vi alltså elefanter i fångenskap, i en cirkus som torterar, förnedrar & sliter ut dem under 40 års tid tills de antingen dör av sjukdomar, överhettning eller slitage eller för tidigt åldrande. 

Ironin är att de elefanter som fortfarande existerar, som står under mänskligt beskydd (i VÄST dessutom), utsätts för en vidrigare hantering än vad de gör i de vilda. Djur som vi borde bevara & skydda som den exklusiva hotade art den faktiskt är, plågar vi istället ihjäl, & kallar det underhållning. W T F?! 

Det är ungefär samma logik som att slänga sitt sista guld i sjön eller skita i dricksvatten i öknen. Jag tror framtida generationer kommer skämmas över oss.Protestera mot handeln av elfenben HÄR! & skicka för h*lvete ett mail till Amerikanska myndigheter för att stoppa Cirkus Ringling & konfiskera deras djur HÄR!
Ni får också hemskt gärna säga vad ni tycker om Cirkus Ringling på deras facebooksida. Det har jag gjort >:)

8 kommentarer:

Jenny Abrahamsson sa...

Älskar att du har tid att ryta ifrån. Jag låter munlädret gå så fort jag har chansen. Har delat på twittan. *vråååål*

andreadoria sa...

Jenny - åh hurra! Vad är adressen till din twitter? :)

Septikemi sa...

Usch :(

SV: Ja jag hittade faktiskt till Eskapix via hennes blogg en gång i tiden (jag är en smygläsare där också hähä). Hon skriver mkt bra!

andreadoria sa...

Septikemi - Väldigt mkt usch :8 Du sajnade väl hoppas jag?! Puhleaze!

Ahaaa! Du stalkar Fias blogg, fan vad bra. Det gör du rätt i :) Hon skriver jävligt bra & har mycket god smak :D Anmälde intredde för eskapix gratisprov men har fortf inte fått ngt nummer :(

Septikemi sa...

Jepp, signade! Är medlem i både WWF och Greenpeace för att mildra mitt dåliga samvete över att mer eller mindre bidra till all skit i världen (även om man gör sitt bästa för att det ska vara så lite som möjligt)...hellre ge lite för mkt än det motsatta liksom.

bela sa...

Hur fan har jag missat det här inlägget? ;O

För varje dag som går ser jag mer och mer sånt här. Och jag fattar inte hur folk kommer undan med sånt. Jag kan inte se videos med dålig djurhållning. Jag mår illa av sånt och tyvärr fastnar bildfrekvenser som ska hemsöka mig en lång tid framöver.


Och från den ena till det andra ville jag bara skriva att jag inte har gjort någon liknande skrubb innan. Bara en gammal hederlig med olivolja och socker men har aldrig lyxat till den som jag gjorde nu.

andreadoria sa...

Bela - jag håller med. Man blir mörkrädd av allt djävulskap & vidrigheter som djur öve rhela världen utsätts för. MEN man kan också försöka tänka att det nu, för första gången i mänsklighetens historia, så kommer den här hanteringen ut i ljuset. & för första gpngen spå blir folk faktiskt upprörda över att man beter sig såhär. DET är jävligt positivt. Alltid något :(

Böev mycket inspirerad av dina mäktiga skrubbz iaf! Ska också försöka nån dag :) Mer ekologiskt & cruelty free kan det ju itne bli! :) <3

Anonym sa...

It is not my first time to visit this web site, i am browsing this website dailly and get fastidious information from here everyday.


Here is my web blog - cellulite treatment cream