27 jan. 2011

Att hylla geten - en hel helg!

Något de flesta av oss helt missat, är att det är en gammal, uråldrig sed att hylla getosten! Detta fick iallafall jag & min käre vän Erik för oss, & tog tillfället i akt att hylla getosten på alla märkbara sätt! :D
Erik har hemliga kontakter i djupaste Värmland, till en ekologisk, småskalig getostproducent - han har tom fått träffa getterna! Själv stod jag för vinet, & getostens dag kunde dra igång:

Nödvändiga tillbehör för korrekt getdyrkan: Minst 4 sorters getostar i olika former, nötter, honung, rödbetor, ruccola, sauvignon blanc-vin. EPIC!

Erik är lycklig! Bordet är dukat!

Erik är suddig! Bordet är dukat!


Vi imundigade EXTREMA mängder getost under hela kvällen, till bådas stora glädje :D Dock insåg vi snart att Sauvignon Blanc-vin är fantastiskt ihop med mild, fransk chevre, men inte lika bra med lagrad, tuff värmländsk getost. Problematiskt! Vi beslöt att smyga ner den värmländska osten i en väska & ta oss till närmsta pub för att prova osten med andra drycker :D

TADAAA! Puben som i folkmun kallas för "Kalle Med Kuken", hade kanske
inte det mest fulländade utbudet av drycker, men var både öppet till
03 & vi sprang på Stefan & Linde i dimmorna! SKITFIINT! :D

Vi smygtestade värmländsk getost ihop med engelsk cider, belgisk ale samt whisky! Det funkade faktiskt bättre, men jag är fortfarande övertygad om att ett smakrikt veteöl kommer vara YPPERLIGT ihop med de råbarkade värmlänningarna. Men det får vi dessvärre testa nån annan gång. GETOSTEN ÄR IAF YPPERLIGT HYLLAD! :D & kvällen avslutades nöjt :)

---

Söndagsvällen efter var varken jag eller Erik särskilt bakis (HELGAD VARE GETOSTENS MAGISKA KRAFTER) så det bar av mot Skeppis för lite hederlig folkdans:

Aaah Skeppsholmen is so purdy! ♥

Heeeere we ge! Full gas & klackarna i taket på Skeppsholmen! :)

Eriks tvillingbrorsa Johan var på plats oxå & lite mansdans uppstod :)


Nyckelharpa & polska i mycket trånga korridorer med
tokmkt skratt fick avsluta kvällen, & även hela helgen.


Helgad var getosten & skeppsholmen! Fan vicken jävla bra helg! :D

Inga kommentarer: