31 jan. 2013

February zö white

Folk säger att med åldern kommer bakfyllorna - & tydligen är det sant. Jag är visserligen genetiskt betingad att ALLTID bli bakis (min värsta gång var när jag kände mig halvbakis efter att jag druckit alkoholfri glögg. Inte rättvist) eftersom min kära far gett mig urusla bakisgener. Men när jag faktiskt häromsistens upplevde en TRE DYGN LÅNG hangover kände jag att nä, nu behöver min kropp vila från dessa gudalika drycker. Ergo: FRÖKEN FEBRUARI ÄR IKLÄDD EN VIT SKRUD! Inte en droppe skall jag dricka! (Eller ja, jag påbörjar det den 2 feb, den 1 feb ska jag på kalas med jobbet, & dom grymma vinerna som kommer serveras där kan jag itne tacka nej till). 
Det känns som en befrielse att veta att man kommer slippa ont i huvudet & matont en hel månad framöver. Vilken grej :D Men vad gör man egentligen när man har vit månad? Rent instinktivt undviker man naturligtvis de värsta grisfesterna & ölnerskvätta uteställena. Men jag tar gärna emot trivsamma tips om någon bevandrad vitlevnadsmänniska finns därute :DSjälv har jag planerat det såhär:
 • Frossa i Battlestar Galactica med Linus!
 • Äta nyttigt & gött, fast med alkoholfri bärs/vin/vatten
 • Dansa hysteriskt mycket folkdans (dansa bakis=instant fail)
 • Vårstäda nån helg
 • Umgås med djur
 • Nyttja söndagarna som annars brukar tillbringas i soffan med Xena Warriorprincess
 • Sy grejer
 • Äta frukt
 • Upprätta perfekt vätskebalans
 • Börja springa, om vädret tillåter
 • Inreda klart hemma
 • Läsa böcker! (Just nu bara isländskt: "Skymingsinferno" + "Bruka Galder & Väcka gastar")
Jag tror jag har det under kontroll. Vi får väl se. Time will tell...

6 kommentarer:

Sarah sa...

Låter helt klart som du har koll på läget!

Festa nykter går bra, tills folk i övrigt börjar bli sådär fulla att de hänger över en och skriker en i örat och upprepar samma saker om och om igen tycker jag iaf. :P

andreadoria sa...

Sarah - Jag hoppas det! Ser verkligen fram emot en vit månad, & det var det länge sedan jag gjorde! :D

Ja du har så rätt - man orkar bara med fyllon till en viss tidpunkt på kvällen (om man inte är ett fyllo kväll, då älskar man allt å alla!). Önskar jag kunde arbeta upp en tolerans haha! Dessutom slår en den skräckinjagande tanken: "Herregud, är jag såhär jävla jobbig själv på fyllan?!" :O
Är du alltime nykter eller kör du bara föredömligt vitt ibland?

Emelie sa...

Jag la ner flaskan i somras/höstas efter påtok för mycket svineri. Kroppen orkar verkligen inte längre och FYFAN vad skönt det känns att ha energi hela helgerna att göra saker och inte ligga utslagen.
Jag har också blivit välsignad med hangover of doom så oj vilken lättnad det är. Dock så har jag erfarit att man känner sig full när man åker hem ifrån en fest, även om man inte druckit en droppe.
Jag försöker fortfarande hitta saker att förgylla tillvaron med då man inte fokuserar på alkhol alternativt bara ligga i sängen och försöka överleva bakfyllan.
Kreativiteten sprudlar desto mer nu och det är ju alltid ett plus(:
Lycka till med din vita månad och hoppas att du får ut så mycket som möjligt av den.

andreadoria sa...

Emelie - Men shit, du har alltså lagt av med spriten FULLKOMLIGT? Inte ens ett undantag every now and then? Shit, det är imponerande. Jag undrar om jag skulle kunna säga farväl till alkoholen i mitt liv helt - så som systembolagetanställd utvecklar man en lätt fablesse för riktigt goda viner. Sprit & öl skulle jag nog kunna ta farväl till. Men fan inte vin!

Det värsta med att vara nykter på krogen är att jag blir trött så fort, trött å seg. Om man bara kunde ha den där energin man har under intoxikering! Ska man köra energidryck & kaffe på fest istället? :D Hur gör du?

Jag tror det kommer bli en mycket bra månad. Min kropp & lever kommer nog tacka mig. & jag hoppas att kreativiteten sprudlar! HOPPAS HOPPAS! :D
Tack för ditt pepp!

Emelie sa...

Väldigt väldigt sällan tar jag mig en redig stout eller porter. Jag har en förkärlek till riktigt riktigt mörk öl.
Men då håller jag mig till den och ingen mer.
Och väldigt sällan är var 4e till 8e vecka kanske. Lite när jag verkligen, PÅ RIKTIGT, känner att jag hade uppskattat och njutit av en mörk öl. Inte för alkoholens inverkan, inte för att det är socialt, inte för att hitta lugnet och varva ner eller till maten. Utan för att storheten och närvaron i just denna mörka ölen som dricks (under ca 2 timmar) är en sådan njutning som kan jämföras med en exploderande orgasm efter år av uttorkad väntan. Typ.
När man liksom verkligen uppskattar det man dricker eller inmundigar så till den grad att egot inte tar över och man MÅSTE ha 12 till.

Jag slutade supa i somras. Jag hade däremot en totalbläcka för 16veckor(eller var det 18?) sedan och då la även min karl flaskan på hyllan, för gott. För honom är det allt eller inget. Han är numera en nykter-alkoholist.
Det som är mest tröttsamt är att man varje helg träffar polarna och bekanta på krogen och får höra "du är fortfarande nykter alltså, DU SKA INTE HA EN ÖL DÅ?, fan vad starkt, hur gör ni osv.osv" (detta återkommer både fredagen och lördagen, även om man gått igenom ämnet dagen innan)
Min karl säger då : "Du ska inte ha en lina tjack då? Det är ju bara en!" -dumma frågor kräver dumma svar.

Den där energin man hade när man drack alltså, jag blir också himla trött och liksom opepp ibland numera. Då passar det sig faktiskt att gå hem, fuldansa, eller gå vidare till något annat ställe som gör en pepp.
Koffeindrycker dricker jag helst inte heller (haha) blir helt skakig och känner mig så grymt stressad av det. Men ibland behövs det ju verkligen.

Jag uppskattar att känna närvaron i kroppen och framförallt mentalt. Vara klar och närvarande. Förstå min kropp och ge den vad den behöver för att mitt psyke ska må bäst och jag ska ha möjlighet att göra det som jag mår bäst av. Jag vill liksom vara det bästa jag kan bli och få ut maximalt av det jag kan åtstadkomma.
Alkoholen satte bara käppar i hjulet för mig.
Nu har jag betydligt mer energi, tid och min hjärna är inte inställd och fokuserad på nästa fest/fylla. Och pengar! Nu har vi det helt plötsligt betydligt mycket lättare att spara ihop till en handpenning på ett hus som vi vill köpa, ute i skogen.

Hoppas och antar att du kommer uppskatta denna vita månaden. Det är oerhört nyttigt att liksom fundera på varför man dricker, hur man dricker och till vilken nytta.
Och framförallt att kroppen får tid att läka.
Jag tror inte på förbud tex.
Jag antar att du har funderat på skillnaderna på dessa: "Jag får inte.." "Jag vill inte.." "Jag behöver inte.." (insert random påstående)


Ord och tankar är mäktiga och förändra allt.

Lycka till! Det blir grymt!

andreadoria sa...

Emelie - Fantastiskt bra anledningar att sluta! Särskilt om det känns såpass bra som det verkar göra för dig. Mycket bra att sluta samtidigt som sin partner också, då är man två om omvärldens dumhet.

För ja, jag känner så väl igen det där tjatet "men en öl är väl inte så farligt?!". Jag drack själv itne en droppe förräns jag var i 18-års åldern. Jag minns när kompisarna började supa/röka i högstadiet, å jag tyckte dom var så jävla töntiga & alla fester blev så jävla tråkiga, så jag sa nej tack till allt vad alkohol & cigg hette. Ända tills jag var 18 som sagt, & den där pressen på att "sup för de tär så himla coolt" var borta. Då kändes det istället som att jag gjorde ett eget val när jag drack. Hemskt glad att jag slapp alla hemska tonårsfyllor som kompisar har haft som unga. urk!

Mer pengar, energi & närvaro - ledord för hur bra det är att köra vitt! :) Enda problemet är att jag shoppar MYCKET mer nu när jag har vit månad. Intalar mig själv att jag "förtjänar" det haha! Fy mig!

Jag har absolut funderat på det du säger. Jag dricker oftast för att jag har roligt & då ingår ofta alkohol. Men sen tycker jag ju om exempelvis vin, precis som jag tycker om god mat. Men den kan man fråga sig varför man bölgar i sig en massa dyr öl man kanske itne ens tycker är gott, på krogen? Eller varför i hela friedns namn man tar äckliga shots, fast man redan är lite på pickluren & glad så.
Nä, det gäller att dricka smartare. Mindre generellt sett, & då sådant jag faktiskt tycker om. Efter min vita månad, that is.

Tack för ditt grymma inlägg! <3