16 dec. 2013

Yule-svull!


Ni har väl gått med i den här facebook-gruppen? Alla med hjärtat på rätt plats tycker jag gott kan joina :) Dels bara för att prova, dels för att inte stödja den riktigt elaka grisindustrin, dels för att det är bra att vara extra snäll runt jul.

Kan gorillorna kan väl vi! :DUnder förra årets juletider skrev jag ett inlägg om vegetariskt julbord. Min familj har ju en allt mer växande skara vegetarianer & det innebär att julbordet blir roligare & roligare varje år! I år ska tex min lilla-syrra överraska med quorn i saffranssås. DET ser jag framemot. NOM NOM!

Har ni några givna köttfria publikfirare på julebordet? Delge mig gärna! För mig är sojakorv, gräddig smakrik potatisgratäng, julöl & mammas sjukligt goda grönkål viktigast av allt på bordet :D

2 kommentarer:

Anna Nio sa...

Enda "juliga" vegorätterna jag hittat hittills (ska väl också erkännas att jag inte direkt letat runt så ivrigt, är ju inget fan av julen, som du kanske minns) är saffransgrönsaker och kanelris, bägge mycket goda och inte särskilt svåra att göra. :)

Har tydligen inte saffransgrönsaks-receptet på datorn (bara i pärm, old skool, yo), men här är kanelris-receptet iaf, om nån var sugen på att prova:

Kanelris

4-6 portioner, tillagningstid ca 30 minuter

2 1/2 dl ris (jag kör på jasminris/asiatiskt ris)
1/2 dl matolja
4-5 dl vatten
1 kanelstång
2 kryddnejlikor
2-3 krm salt/örtsalt


Fräs riset i oljan. Tillsätt vatten, kryddor och salt. Låt koka upp, och koka sedan under lock på svag värme tills riset är torrt. Klart!

andreadoria sa...

Nio - shit, det låter ju SKITGOTT! Det här ska jag faktiskt försöka på till på julafton i år. NOMINOMNOM!