14 mars 2012

"Måndag gör jag ingenting.Tisdag ser jag mig omkring. Onsdag går jag ut och vankar"

Eller nja, inte exakt så kanske, men första delen av min vecka har so far varit briljant. Jag vet inte om det är vårkänslorna som spirar i solen men jag ger den här veckan so far höga trivselpoäng:

MÅNDAG [♥ ♥ ♥     ]
De osaliga som inte tror att våren är på g måtte ha missat i måndags! Jag vårstädade kvittrandes ikapp med fåglarne utanför fönstret & passade på att rivstarta med LUSH helt magiska ansiktsmask Brazened Honey - tjejerna i butiken gav mig den gratis när produkten jag var ute efter var slut.  
Brazened Honey är värsta detox-örfilen av enbart färska ingredienser som "salvia-, enbärs-, och rosmarinextrakt, mald kardemumma och nejliksolja för deras antiseptiska egenskaper. Ägg, honung och mandeloljan lindrar och återfuktar huden. Färsk fänkål, färsk ingefärsrot, färsk persilja och färsk koriander avgiftar och stimulerar huden – och deras enzymer hjälper till att bryta ner döda hudceller. Den färska limejuicen rengör och avfettar. Malda mandelskal skrubbar". KA-KA-BAM! & den här masken är en killer - nyllet blev fint å rosigt, kändes rent å lent & trollade bort synliga pormaskar å skräp. MAGI!

Hann fyi även med en sojalatte i solen innan jag smet till jobbet en kortis. En god måndag. måndagar till trots.
TISDAG [♥ ♥ ♥ ♥   ]
Det blev sen frukost med bästa Linus, solpromis i skogen & motvillig avfärd till jobbet som dessvärre inte beredde några större glädjeämnen denna dag. Låt oss enas om att mordhot på arbetsplats & alkoholiserade hundägare inte står högt på önskelistan en tisdag?
Men tisdagen vände mot kvällen rumpan bort & slutade med quorn-köttfärssås & IPA hemma hos Done, där vi började förbereda våra episka Hoest-råkar-visa-penis-på-scen-patchar! Jag tycker det liknar något! Nu återstår bara att finna lämpligt tryckeri!
 
 ONSDAG [♥ ♥ ♥ ♥ ♥]
Pang på röbetan bara! Onsdagen inledde starkt med intervju & fotografering för Systembolagets interna tidning Bouquet (gällande mitt miljöarbete & projekt på hk). Efter det blev det minimöte med en av mina projektledare tillika CSR-ansvarig om mitt kontrakt. Raskt efter det kastades vi båda in i årets första miljögruppsmöte som gick som på räls. 
Efter det blev det botgöring för dålig hantering av huvudhår - ny frisör! Det fick bli Alex på MOC att ta sig an min slitna kalufs, & helvete vad grym hon är! <3 Så extremt grundlig, lyhörd, gullig & dessutom en stort 80-tals fan. Jag var i trygga händer. Dessutom visade salongen Aeon Flux på storbildsduk under hårtvättningen :D CLASSY! Det blev totaltrenovering av håret i form av en lite 80-tals rockig fripp! Jag är sjukt nöjd & nu ska håret bara få växa. Lite långhårig kan man väl för fan få bli?
Min onsdag avslutades storslaget med lite samtal inför att ta ut min kandidatexamen, senaste avsnittet av Hårdrockens Historia samt gubblur på soffan.FÖRRESTEN!
Alex introducerade mig till det mytomspunna moroccan oil - jag vet fortfarande inte om det var Alex rosenfingrar eller oljan som gjorde underverk på mitt hår men jag var iaf tvungen att köpa med mig en flaska hem. & glädjen blev ännu större när jag läste att:
All arganolja som säljs idag produceras av kvinnokooperativen i Marocko, vinsten delas upp mellan de lokala kvinnorna i Berber-stammen. Kvinnorna har etablerat ett fungerande ekosystem med återplantering av arganträdet som skyddas av UNESCO så att utbudet av argan olja inte skulle ta slut. Pengarna ger sjukvård och utbildning till de marockanska kvinnorna samt stödjer samhället i helhet. Arganolja ger inkomst åt 3 miljoner människor i den sydvästra delen av Marocko
 Excellent! NU får vi se om den ger vidare resultat :)

2 kommentarer:

D sa...

Euh, mordhot på jobbet vet jag precis hur mycket det suger :/ Gjorde ni något åt det eller lät ni det bara vara?

Det har öppnat en bolaget-butik precis vid vår hållplats, så nu står det 1-15 alkisar/pundare dagligen och hänger i busskurerna, kan tänka mig hur roligt det är att jobba där dagtid när strupen blir torr på vissa.

Utöver det verkar ju veckan vara grym :) No more vinter och darknezz, hej vår osv. +krm!

andreadoria sa...

Tyvärr är vi ganska vana vid hot på min butik, så ngn polisanmälan är det inte än. Men nästa gång dumskallen meddelar ngn av oss att vi ska smaka kniv så blir det 112. Ngn måtta får det faktiskt vara.

Hurra för vinterlös framtid! I heartz it. Kräm!