28 maj 2012

Modernt mini-vikingatåg

När Sverige förlänas sol & blå himmel, särskilt om man befinner sig bland öar längs kusten i en båt, vill jag närapå påstå att det inte finns någon bättre plats i världen att vara på. Så för alla som inte testat rekommenderar jag varmt följande rutt i Mälaren:
1. Packa tält, mat, en flaska vin, fantastiskt sällskap & åk iväg i första bästa motorbåt av valfri kvalitet å bara fräs på!

2. Käka middag i tokvarm solnedgång på Rastaholms båtklubbs fabulösa restaurang!

3. Sprutta iväg i motorbåten, stanna på en minimal ö à 200 kvm, smäll upp tält, öppna upp din flaska vin & tänd en brasa at värm tills det är sovdags. Har du glömt korköppnare?! Men har ett par skor på dig & ett träd tillgängligt? Inga problem, plan yta & en sko med halvtunn sula är allt som behövs för att öppna en flaska vin m kork - lösning ges nedan (hur sjukt det än verkar så funkar det!):

4. Ät en stärkande frukost i slösande solsken & värm té över din öppna brasa - nu är det dags att åka till det undersköna Birka & hänga med arkeologen Andreas som kommer lära dig allt om vikingarnas cosmopolistan. Här kan man även köpa replikor på en Torstaty från Eyrarland/Island & ett Freja-hänge från Hagebyhöga!

5. Åk ut på öppet vatten & utnyttja tillfället valfritt; sola, bada, fiska, fota, drick äppelmust. Ända tills du bränner dig lite i pannan & det är dags att åka hem!

Nu ska jag svalka min brända panna & ge mig i kast med en ny bok som jag hoppas ska förtrolla mig fullkomligt. Den är skriven i hemlighet av den ryska författaren Nick Perumov under sovjettiden som fanfiction & är en helt fristående fortsättning på Sagan om Ringen-triologin. Den känns lovande trots det töntiga namnet: Alvklingan. Cheezus... Känns mer som arbetsnamnet på ett bofferlajv i highfantasy-tappning under 90-talet :D Men ok!

2 kommentarer:

Sarah sa...

Ooooh, Perumov!

andreadoria sa...

Sarah, du gillar ryssen i take it? Härligt, då hoppas jag att jag kommer göra detsamma! :)