21 maj 2013

JAG TRÄFFADE EN RÄV I HELGEN!

Var ute på kamraters landställe, en liten fager ö i skärgården. Plötsligt märker vi att en liten rävhona smyger runt i faggorna. Hon smaskade i sig jordnötsringar vi tappat ut på marken, så vi donerade även lite grillkorvar - hon åt en ur Martins hand! Sen kom hon tillbaks dagen efter också! Då fick jäntan lite kokt rensat fiskhuvud med lite lax - stor succé.  Hon nallade även en halv chokladkaka ur en påse när vi inte såg - hittade den massakrerad en bit bort. Man ska ABSOLUT INTE ge choklad till djur öht! (Eller mjölkprodukter egentligen). Choklad är extremt giftigt för många arter & kan tom döda hundar om de äter av det! Jag kontrollerade dock ingredienserna & som tur var var det väldigt lågt kakaoinnehåll i den hon snodde. Dessutom var hon tillbaks dagen efter å mådde som en prinsessa, så jag pustade ut.  Vi misstänkte snart att hon var morsa, för det var rätt tid på året, hon hade väl synliga titties & hon var bara hos oss väldigt korta perioder & borta länge. Förmodligen därför hon var så intresserad av käk - urmjölkad av foxpups! Orädd kanske för att hon bor på en liten ö, med en del människor boende, å har väl lärt sig att människor inte vill just henne illa. Alla vet vi att man inte ska mata vilda djur, men vi kunde inte hålla oss borta. Hon var så jävla magiskt fin!17 kommentarer:

Draupne sa...

Åååh, så fin! <3

Septikemi sa...

Så himla fantastiskt det måste ha varit!

Sofia sa...

Åh, den har en sån fin och mäktig svans! <3

andreadoria sa...

Draupne - eller huuur! Perfekta djuret!

andreadoria sa...

Septikemi - det var väldigt overkligt. Rävar ser man ju aldrig, & nu att nästan kunna röra vid den, så nära som den var! Otroligt!

andreadoria sa...

Sofia - ÄLSKA SVANSEN! & dom svarta fina öronen! & vita hakan! & dom mesiga smala benen! <3 <3

Maddis sa...

Åååååh <3

andreadoria sa...

Maddis - jaaa! ååååh!

Emelie§ sa...

ååh! men gölle!!

Anja Wettergren (Wren E. Gade) sa...

Aaah, ett av mina basta barndomsminnen var pa landet, nyarsafton, nastan midnatt med fullmane och alldeles kritvit sno overallt och sa plotsligt, mitt pa grusvagen: en knallrod rav som liksom stannade upp och tittade pa oss i nagra sekunder innan den forsvan vidare in i skogen <3

bela sa...

helt otroligt att det ens hände och att du fick så fina bilder på det! :D

Sorry att jag dröjt med att svara!

sv: Skinnpajen köpte jag faktiskt på Gina tricot förra året. Kan knappt tro själv att jag lyckades hitta den där av alla ställen men det gjorde jag.
De brukar ju dyka upp så här till sommaren, så håll ett litet öga öppet ;)

OCH så måste jag ju återigen tacka för tipset om rökaromen. Det är verkligen årets matupplevelse för mig. Fattar inte att jag kan ha missat det!
Dina tips brukar vara jävligt användbara så fortsätt spotta ut dem!

Baby Strange sa...

sv: Men oj! Då måste vi bo jättenära varandra!

andreadoria sa...

Emelie - eller hur! Så himla vacker å fin å gullig! ÄLSKA DJUUUR! :D

andreadoria sa...

Anja - åååh det låter helt underbart. Tänk att sådana där korta naturupplevelser verkligen naglar sig fast i minnet, som ett vykort i hjärnan. Ditt minne lät nästan som en Johan Bauer tavla <3

andreadoria sa...

Bela - jag måste erkänna att jag egentligen inte alls behöver fler skinnpajer, men snygga i små storlekar är så svårt att hitta så när jag väl snubblar över en kan jag knappt hålla mig! :D Ska tjyvkika på Gina nu under sommaren.

Rökarom är DA BOMB! Särskilt om man älskar rökigt. För av ngn anledning är det bara kött som är rökigt i vår mat kultur. Gillar du förresten rökigt, så kan jag tipsa som RÖKÖL! :D så himla mumsigt!
Tack detsamma! Lovar att fortsätta rapa upp tips, ska bara försöka komma på vilka som kan vara av intresse för min vegetariska omvärld :)

BabyStrange sa...

SV: Hehe, vanligtvis brukar de säga att jag studsar omkring, men jag kanske var bakis? xD
Jag bor på Metargatan, var bor du?

Baby Strange sa...

Edit. Insåg precis att du skrev att du ALDRIG sett en blåhårig böna, inte att du sett en. Tyckte väl det var konstigt att min gångstil beskrevs som smygande haha.