3 feb. 2015

Cruelty Free: NYX! Läppenna ist krieg!

Det var tokrea på NYX via Cherryculture.com i höstas & eftersom jag sambeställde med en kompis så gick jag BANANAS på bla läppennor. Det blev faktiskt nästan bara läppennor, samt NYX fantastiskt grymma Dolleye Mascara som jag redan tjatat om här

NYX Slim Lip Pencils går på ungefär $3.50 UTAN rea, så ni fattar ju köpfrossan.

Iallafall! Jag gillar, förutom klassiskt rokröda femme fatale-plut, läppennor & läppstift som typ förstärker eller förhöjer kolörten man redan har. Lite mer AU NATUREL som fransoserna skulle säga. Så jag slog till på 4 olika nyanser, i förhoppningen att jag skulle hitta min drömläpp-penna för vardaglig användning: 

Börjar underifrån: 1. NYX 810 Natural. 2. NYX 828 EVER.
3. NYX 803 Burgundy. 4. NYX 801 Auburn. 

Ok. Jag körde ett jämförande test. Insåg rätt snabbt att eftersom jag bara kört nyanser av TYP samma färger blev det inte skitstort skillnad. Men kanske nån mer därute är på jakt efter ungefär samma sak som jag, så får ni här en plutig & ganska ospännande jämförelse. Ber om ursäkt redan innan för det fjuniga näshåren :D


NYX 810 Natural

NYX 828 EVER

NYX 803 Burgundy

NYX 801 Auburn


Kontentan: Natural är JÄVLIGT natural, på gränsen till trist. EVER var nästan magiskt kompatibel med min egna läppfärg, bara förstärkte dem bara lite litegrann, PRECIS som jag vill ha! EVER=faboriten.

De två sista (Auburn & Burgundy) är verkligen väldigt lika varandra. Mer lilarött i Auburn, lite för mkt för min smak, men det syns tyvärr inte så värst på bilderna. Man ser lite mer nyansskillnad när jag lägger alla bilderna intill varann:

Kan avslutningsvis meddela att NYX läppennor är JÄVLIGT bra! Jag tror aldrig jag kommer köra någon annan läppis efter detta. Billigt, bra & min faborit nyans. GO NYX GO!

5 kommentarer:

Amenssomnium sa...

NYX har begynnt å teste på dyr i 2014 i fjord:'(

Men jeg har nettopp bestillt fra makup revolution. http://www.makeuprevolutionstore.com/index.php/

De er et nytt cruelty free merke!:) Spennende å se om det er så bra som folk sir!

andreadoria sa...

Amenssomnium - Det har varit mkt diskussioner kring NYX & jag tror flera missuppfattat vad som hänt. NYX har blivit uppköpt av Loreal, som i sin tur inte har någon specifik policy kring djurtester. Men NYX testar fortfarande inga av sina produkter på djur. Om du går in på deras hemsida ser du Cruelty Free-kaninen (http://www.fabulousfacesstudio.com/wp-content/uploads/Cruelty-Free-Leaping-Bunny.jpg), den är även tryckt på deras produkter.

Sen får man själv avgöra om man tycker att det är ok att Loreal äger dem eller inte, men oavsett är INGA av NYX egna produkter djurtestade. Deras egna policy är oförändrad, trots ägarbytet :)

Men ska verkligen kolla upp märket du tipsade om! Stort tack! <3

andreadoria sa...

https://www.facebook.com/NyxCosmetics/posts/742928722412419 :D

Amenssomnium sa...

Ja, tror også de er cruelty free i europa/usa, men har tatt inn NYX i kina, og i kina er det påbudt å teste på dyr:(((


jeg er ikke 100% sikker på infoen om NYX, litt ekkelt å ikke vite om alt det forskjellige som blir sakkt.

Makeup revolution har også dupes av the naked palettsene! Alle youtub videone jeg har sett on de har vært vedig bra!:) Yay for cruelty free:D

andreadoria sa...

Amenssomnium - Ja... Kinesiska marknaden är ett helt kapitel i sig :( Men man måste vara medveten om att de obligatoriska tester som Kina kräver genomförs av kinesiska myndigheter, INTE av företagen själva. Vilket innebär att inga produkter från tex NYX du å jag köper har någonsin varit i närheten av ett djur. MEN det är såklart ett moraliskt dilemma - varför struntar inte dessa företag helt i den kinesiska marknaden?

MEN! Ett glädjande besked är att Kina kommer sluta med dessa obligatoriska djurtester! :D Läs mer här: http://www.care2.com/causes/its-official-china-ends-mandatory-animal-testing-for-cosmetics.html

Makeup Revolution verkar både som ett bra märke OCH sjukt billigt! :O Vet du om någon skandinavisk sajt säljer märket? Eller måste man beställa från amerikanska sidan? Tack för ditt tips!