28 dec. 2016

Xmas, swords and close ones

Julen är över även denna gången. Jag tillhör den mikroskopiska grupp som faktiskt gillar julafton. Jag gillar att vi härjat å festat ungefär samma tid på året väldigt länge. jag gillar att gamla traditioner inte går att slå ur folket, som det här med att vägra ge upp att leka behornade hedniska varelser. Jag gillar julens alla kryddor & dofter. Jag gillar att vi nordbor älskar att tända varma ljus, plocka upp guldskimrande julstjärnor och gör allt för att hålla vintermörkret lite längre bort. Det är mig fullkomligt logiskt att man förr i tiden ansåg att den farligaste perioden på året var nu, med onda väsen och trolldom darrande i luften.

Min jul i år var helt klart fabulös - vegetarisk julmat hela helgen. Julbrunch med min varg, sedan julafton hos mamma å hennes karlslok Stefan. Juldagen dedikerades åt syskonen hemma hos min storsyster Lotta. Jag lagade som vanligt min julmustglacerade tzay. Jag fick snälla fina klappar. En grymt bra jul, trots att jag jobbat alla mellandagar som det gått att jobba:


Att jobba hemifrån innebär stor personlig frihet

Vitan by winter night

Julklappshögen

Världens bästa present från världens bästa kille - replika av Conans svärd <3


Vegoskinkan redo!

Min storasysters serier Fröken Frimans Krig, del 3

Hela taikon på julmiddag

Julredo med suspekt hand och blingbling

Missade NORDMANS spelning på juldagen men min fina  varg lyckades hustla till sig personlig autograf! :D

2 kommentarer:

Emma-Maja Aniol sa...

Jag vill höra mer om veggo-skinkan. Vart köpte du den? Tillagning? Smak? Har nån som äter julskinka smakat den och vad tycker dom?!?! Ge mig info! ��������

andreadoria sa...

Emma-Maja - det är Quorns egna skinka! Fanns att köpa på Hemköp, aldrig sett den förräns runt jul detta året. Den tar en timme att tillaga i ugn, sedan kletar man på griljering & kör 5 min till. Jag tyckte den var mycket godare än tex Astrid & apornas skinka.

Kan dock tipsa även om GoodStores egna veganska julskinka. Den lagade min brorsa och jag tyckte den av asgod! Kan tyvärr inte berätta vad köttätare tycker. Jag tyckte att båda dessa var riktigt goda, men om smakar precis som skinka är svårt att säga.

Puss!