5 mars 2015

Det fullkomliga ursinnet & dess upprinnelse

Okej, för att förstå hur jag känner just nu gör enligt följande: Klicka först här & läs. Bli sen arg. Jävligt arg. Efter att du blivit jävligt arg (alternativt också ledsen), lutar du dig tillbaks & njuter i fulla drag av följande:
"Amerikanska organisationer kallade dagens besked från Ringling Brothers - en av världens mest kända cirkusar - om att de slutar använda elefanter i sina föreställningar för ett "Berlin Wall Moment" för djurrätts- och djurskyddsrörelsen i USA.  
Ringling Brothers har varit ökända för att på ett väldigt aggressivt sätt kämpa emot alla tidigare förbättringar för djuren, vilket gör dagens beslut så viktigt. Totalt berör beslut 43 elefanter, som alla ska vara pensionerade till år 2018
Orsaken till beslutet är enligt cirkusen en växande medvetenhet om hur djur i fångenskap har det, liksom att flera städer i USA har infört regler som förbjuder att vilda djur i föreställningar. "There's been somewhat of a mood shift among our consumers" säger en av cirkusens representanter till nyhetsbyrån AP."
Läs mer här!

Jag som inte trodde att den här dagen kunde komma med fler glada överraskningar, men tydligen. Thank the gods :)

Inga kommentarer: