6 sep. 2010

Torrt burr = kass!

Nä vafan! Jag är jävligt trött på torrt klent hår! Jag vet att jag har mig själv å skylla med tuperingar, förgningar, hårspray & you nejm it. Men lite bättre än såhär måste det kunna bli - nu ska jag bli girly & testa en massa remedies >:(

Först tänkte jag kanske testa något tillskott - "Stora Hårkuren" låter rimligen som bra skit. Har någon nån erfarenhet av något sånt här?

För det andra verkar hemmagjorda hårinpackningar både naturligt utan en massa kemiskt jox, billigt & bra. Hittade en gjord med honung, äggula (ekoägg isf!) & olivolja. Jävla kladdigt lär det ju bli, men det låter ändå prima! :D

Anyone? Erfarenheter kring sånt här? :D

6 kommentarer:

Fiat sa...

Jag tycker ju då att du är bisarrt snygg i håret jämt, men om du ändå vill ha ett tips så är äppelcidervinäger the shit of the year. Fyll en kastrull med kallt vatten och några matskedar vinäger (typ... en del vinäger på tio delar vatten kanske), doppa sedan och krama håret i vattnet en stund innan du häller blandningen över håret och slutar med att skölja snabbt under duschen. Funkar bättre än man tror.

Har hört att man kan köra någon inpackning där man blandar olivolja och äppelcidervinäger, men jag har inte testat det. Försökte tvätta håret med bikarbonat ett tag och det funkade faktiskt, men blekte min svarta färg så jag gick över till billigt shampo igen.

Emelie sa...

Hell-o

Att gå no-poo är det bästa jag har gjort för mitt hår. Då man endast tvättar med naturprodukter, eller använder balsammetoden. Gå in på lockig.se och läs i forumet. Där står det utförligt hur man gör. Det finns en massa recept på olika behandlingar till ditt hår.
GÖR DET!!

Tack för en grym blogg btw.

andrea sa...

Fiat - haha oj, tack! Jaa har hårångest mest hela tiden men även ett torrt risigt hår går ju att maskera & tupera upp vid utgång ;)
Jag har hört vinägern nämnas också men det känns så surt & illaluktande? Men säger du att det funkar så ska jag fan pröva. Ihop med honung är kanske en ännu bättre ide? :D

Eelie - Hej du! Kul att du gillar min skruttiga blogg :)
Balsammetoden har jag faktiskt funderat på också! Det lär ju dessutom vara skonsammare mot färgat hår, att det lämnar färgen kvar längre?
Vilka naturprodukter använder du i övrigt? Eller menar du hemmagjorda inpackningar för håret?

Fiat sa...

Det luktar inte alls! Första gången jag använde det trodde jag att mitt hår skulle lukta som en svettig salladsbuffé med det var helt luktfritt när jag var färdig. Det sjuka är att på mig funkar det bisart bra som balsam, så jag borde använda det mer än jag gör eftersom att mitt hår tenderar att bli en sådan där westernboll som rullar över gator i cowboyfilmer :)

Emelie sa...

Jag kör på både balsammetoden och naturligt, beroende på vad jag hinner med och känner för. Vad jag har gjort med mitt hår = hur mycket spray som ligger i.
Iom att jag använder BM och kör naturligt så håller färgen i mitt hår betydligt mycket bättre. Jag färgar mitt hår med henna och manic panic FIRE. Dessutom när man kör på dessa metoder så behöver man bara tvätta håret en gång i veckan.

Istället för att skriva ner hur jag gör så kan jag länka till underbara Lady Dahmer som sammanfattar, förklarar No-Poo och overall är fantastisk människa:
http://ladydahmer.blogg.se/2009/january/utkast-det-ursprungliga.html#comment

http://ladydahmer.blogg.se
/2009/february/lmt-varldens-basta-harinpackning.html#comment

(i äggtvätten så häller jag i en skvätt äppelcidervinäger, och jag tar bara äggulan. mitt hår gillar inte äggvite ämnen, men ditt kanske gör)
tänk på att olika varianter, olika oljor, passar för olika typer av hår och hud. det bästa är att helt enkelt testa sig fram :)
uppdatera oss om din No-Poo resa om du beslutar dig att ta denna vägen.
att gå no-poo är verkligen det bästa som jag har gjort för mitt hår. testa testa!! :D

Jenny sa...

En röst till för no poo-metoden sällar sig i stillhet till skaran av frälsta ...