31 maj 2011

Dagens huvudbry + ibland har tom internet fel!

Del ett: huvudbry! Hur stavas smeknamnet på pensionär!? Ni vet, ordet när man ungdomligt slänger ur sig "Äh, man är väl ingen xxxxx heller" för att påvisa att man är viril & hipp!

Pensis?
Panchis?
Pensionis?
Penschis?
Penjis?

Penis? (fniss)

Ett ord som ändå används relativt frekvent i det svenska språket måste ju rimligen ha en specifik stavning! Var finns Horace Engdahl när man behöver honom?!

Del två: internetfeltolkningar! Hade tråkigt & okynnesgooglade. Fann sajten Blogipedia som tydligen livnär sig på att "analysera" bloggars "fakta & åsikter" för att sedan på ett vetenskapligt sätt sammanställa detta till någon slags analys. Kollade naturligtvis av mitt egna lilla alster & fick följande underhållande resultat:

Personliga favoriter: Korrekt var ju iaf påståenden om våren, bullterriern, rymden, antibiotikan & molnen. Men jag måste klargöra att följande är sensationellt missvisande: "häxor är ointressant", "Synth är ganska dåligt", "renässansen är piss" & "Kristdemokrater är verklighetens folk"! Lögn & förbannad dikt! Vad gäller Pippi på jobbet eller farliga kvinnor kan jag varken dementera eller bekräfta. :D


Jag var naturligtvis tvungen att kolla av lite vänners bloggar också. Vi börjar med Sofia:

Personliga favoriter här måste vara all ändalyktsfokusering med magiska stjärtar & favoriserade bakdelar. Att Sofia tycker att Science Fiction är bäst stämmer iofs alldeles utmärkt & det där med Mona Lisas storlek kan jag inte ifrågasätta, inte heller Bert Karlssons arttillhörighet. Men bäst är ändå Sofias briljanta konklusion:VÅLDTÄKT ÄR DÅLIGT! <3

Näste man till rakning - Anna nio:

Personliga favoriter är självfallet klart politiskt inkorrekta "Hatbrott är kanon"! Men jag gillar även gåtfulla påståenden som "korvar är med", "pantertant är du" och "orättvisa är vad det är". Anna fastslår också att "kristallnatten är tung" vilket de flesta nog kan hålla med om.


Jag ville också prova Fia, För att se hur blogipedia skulle tackla denna åsiktsmaskin:

Personliga favoriter är denna extrema fixering vid Brink & Guns n Roses! Norén tycks ofta hälsa på hos Fia. Jag uppskattar även de kompromisslösa "bögen är en myt" & "film är uselt" men bäst är kanske den milslånga & spirituella "Satan är också ett tufft namn på en ond kraft så jag kan kanske gå vidare med det här" :D


Sist men inte minst var jag tvungen att prova Sanna, då jag vet att hon skriver mycket & ofta. Men se & häpna, blogopedia gav endast följande klena besked:

Personliga favoriter är alla tre. Satta tillsammans. "If you could describe Sanna with three facts"... Nja, Blogipedia lyckades inte riktigt!

Tja, vad säger man? Kolla era egna bloggar här & förskräcks/förnöjs över underligheterna sajten påstår att din blog proklamerar :D

12 kommentarer:

Danosaurus sa...

Jaa! Jag har aldrig någonsin sett någon skriva det, bara hört det användas i talspråk. "Panschis" stod i en översatt lobo-serie när jag var yngre, så det har jag själv använt sedan dess.

andreadoria sa...

Danosaurus: Haha! Panschis! Det ser ju ut som en hudsjukdom, eller en sydamerikansk kryddig rätt! Herregud, det måste ju finnas en korrekt stavning fastställd! Eller...?

Sarah sa...

Är den kompatibel med alla bloggplatformar, om så är fallet förstår jag nog bara inte riktigt hur den fungerar! :P

andreadoria sa...

Sarah - jag hade också lite strul ibland (det är en jävla skitsajt) men testa att googla "din blogs adress + blogipedia". Då kommer det nog garanterat upp!

Anna Nio sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Fletch är tillbaka! Hatbrott är kanon! Tjocka människor är roliga! Spioner är vi allihopa! Och helt missvisande insekter är helt okej (nej! usch!), Fancy är min idol (HAHAHAHAHA), bäst är enkelt (nej, svårt!) och sängar är det värsta jag vet (WHAT?). :D:D:D PANTERTANT ÄR DU!

Och btw, hatar också att det inte går att skriva "pensionär" i slang utan att det ser utvecklingsstört ut. Jag skriver panschis/panchis/penchis, typ. Oftast struntar jag dock i det helt och skriver "pensionär" istället, eftersom det inte GÅR att skriva rätt.

andreadoria sa...

Anna - haha jag vet, så jävla KUL! En fantastisk sammanfattning haha! :D Har du något hum om hur det kommer sig att den konkluderade "hatbrott är kanon"?!

DET MÅSTE FINNAS EN KORREKT STAVNING! I cant rest until i find it! :(

Fiat sa...

Hahahaha! Har jag verkligen skrivit allt det där?

andreadoria sa...

Fiat - tveksamt. Eller så är det tydligt manipulerat. jag vet inte riktigt hur den där sajten fungerar egentligen :D

CINDERALLEY sa...

Hahahaha men VAFAN? Jag skriver ju typ minst ett inlagg om dagen, och DET DAR var allt de kunde vaska fram?

Sofia sa...

HAHAHA!!! Jag älskar alla bra konstateranden!!
"Stjärt är magisk" ska bli mitt livsmåtto nu. :D

Sofia sa...

Och slutligen vill jag bara påpeka en grej jag kommit fram till helt själv: våldtäkt är dåligt.

andreadoria sa...

Sanna - jag kan inte försvara det! Det är obegripligt :D

Sofia - Haha ja du är verkligen en Einstein med alla dina smarta konklusioner om saker & ting. Good work, doll!