26 feb. 2012

När det utan tvivel är dags att vårstäda både nylle & kropp

Generellt sett när jag cruisar butiker eller letar tjejgrejer för fejs & kropp satsar jag på att hitta produkter som är snälla mot djur & natur. Inte bara för att jag är vansinnigt förtjust i djur eller för att jag tycker att det är logiskt med ekologiskt. Det är nämligen så att ekologiskt & djurschysst ofta går hand i hand med högre kvalitet & mindre läskiga kemiska ingredienser huden inte gillar. Tripple win!

Nu när våren är i antågande
är det dags att köra likblekheten på dörren å preppa kroppen, & vilket sätt är inte bättre då är min egna märkning "Drejja Approves"?! :D För att få denna prestigefulla märkning letar jag efter antingen eko-märkning, otestat på djur & naturliga ingredienser, allra helst allt på en gång såklart. Så, inför våren tänkte jag delge lite lite favoriter som är Drejja Approved! Enjoy!
1. Fixa vintertorra nyllet med Lush-lyx!
Nyllet får utstå en hel del skit under kalla svenska vintrar. Dags att rensa upp med färska naturliga ingredienser, fukt, vitaminer & absolut inget testat på djur! Men var hittar man det då? På Lush såklart, dummies! :D Mina personliga favoriter är en ansiktsscrub & en ganska lätt ansiktskräm. Ansiktsscruben heter Angels On Bare Skin, består av kaolinlera, krossad mandel, ros- & lavendelvatten. Den är både effektiv & hysteriskt snäll mot huden. Eftersom den innehåller enbart färska ingredienser & inga konserveringsmedel alls får man inte glömma att hålla den i kylen!
Efter skrub & vask är min personliga favoritansiktskräm Cosmetic Lad. Den innehåller en kombo av lavendel, honung, aloe vera, linfröolja & kamomill & luktar enligt mig ungefär som våfflor med grädde & ananasglass. Dvs helt fantastiskt. & eftersom den är så lätt är det PERFEKT under smink! :)

(Har du oljig hud eller snustorr hud så prata med personalen på Lush - finns massor med fab alternativ för alla!)
 2. Skräm bort vinterbacillerna med mega-marmelad!
Misstänker att det är fler än jag som legat hemma zombiesjuka i flunsan under den här vintern? Personligen är jag jävligt trött på förkylningar & efter lite googlade av husmorstips upptäckte jag att ingefära tycks vara bacillers nemesis! Denna kryddiga lilla rot innehåller massor med vitaminer & mineraler, håller förkylningar borta & är utmärkt mot både halsont & hosta. Man kan äta den både torkad & färsk. Färsk form är naturligtvis bäst, men hur gör man om man inte har lust att knapra rå ingefära varje dag? JO, man gör som jag: köper ekologisk apelsin & fläder-marmelad från Björnkulla, river ingefäran & blandar i den! Hej skitgoda morgonmackan! Hejdå förkylningar!
3. Skäm bort fläsket med vinnande vanilj!
Jag är en sucker för äkta vanilj. Särskilt i kombination med naturliga ingredienser, ekologiskt & ickedjurtestat. Allra helst som en hudlotion. Eller duschkräm. Eller kanske handkräm. Extra gött om det är till ett trivsamt pris som lämnar pengar över till annat. And Yves Rocher provides all this! Deras serie Plaisirs Nature Ekologisk Vanilj kan man vraka mellan tvål, lotion, bodybutter, läppbalsam å parfym. Serien är PH-neutral & krämerna innehåller ekologisk vanilj, avokadoolja, ekologiskt sheasmör, mandelolja, ekologiskt aloe vera-gel & vegetabiliskt glycerin. Luktar helt jävla skitgott & är absolut inte testat på djur. Oh yeah! Whats not to like? :D

7 kommentarer:

Maddis sa...

Yves Rocher har gått över till den mörka sidan http://www.forskautandjurforsok.se/djurforsok/exempel-pa-djurforsok/kosmetikatester/lista-kosmetika-inte-djurtestats.php Så jävla dåligt och tråkigt :(

Sarah sa...

Ang. Yves Rocher där så har jag även hört att det bara är i Kina deras produkter kommer testas på djur, inte deras ingredienser för övriga marknaden. Det är något med att Kina har sina regler men vill inte skrämma bort producenter från deras marknad så de tar på sig att göra den biten typ... suger ju sjukt hårt fortfarande och är inte helt hundra på om det stämmer men ändå.

andreadoria sa...

Maddis & Sarah - Säger väl kanske mer om vidriga Kina än Yves Rocher... Eftersom YR aldrig befattat sig m djurtester vore det ju underligt om de plötsligt började göra det i europa & usa nu, de skulle ju förlora halva sin kundkrets typ? Står dessutom uttalat överallt på hemsidan att se INTE testar på djur, så det är ju fortf deras policy.
Sen är dom jävla weaklings som inte hellre vägrar etablera sig på den kinesiska marknaden än att låta kinserna djurtesta deras produkter.
Nej vad säger man? Konklusion: YR's produkter i väst är inte testade på djur, bojkotta Kina & maila ett argt mail till YR's kundtjänst. Det ska iaf jag göra.

andreadoria sa...

Är f.ö mkt nöjd med att ha så insatta å kloka läsare! :) <3 Go go go!

Sofia sa...

Jag hittade just, i min jakt efter bra färgade läppbalsam, de här:
http://hurrawbalm.com/

De verkar topp! Vegan och snälla mot naturen! Och superbilliga! Jag beställde några som ska vara "my lip colour but better" vilket är det jag är ute efter, jag gillar inte läppstift eftersom jag alltid blir så torr om läpparna av det. Tänkte på dig när jag hittade de där faktiskt, om du nu använder såna vill säga.
:)

Anonym sa...

Tack för din blogg

andreadoria sa...

Sofia - Nom nom nom! EKologiska läppglans minsann. du får avge rapport om de var ngt att ha :)

Anonym - tack själv! :)