24 okt. 2012

Att kissa blod & andra vinteraktiviteter


Ser du också med skräckblandad oro framemot vintern & kalla dagar? Har du kissat blod, kanske flera gånger? Ingår du i delen av olyckliga kjolstyg som drabbas av urinsväginfektioner i tid & otid?

Eller tillhör du gruppen av människor som tycker det är RIKTIGT LÄSKIGT med alla dessa larmrapporter om multiresitenta bakterier, som antibiotika inte längre biter på? Som kanske har flickvänner/syrror/mammor/tjejkompisar som jämt går på antibiotika-kurer för att de får ont när de kissar?

FEAR NOT LADIES & GENTS! Doktor Andrea har förklarat krig mot urinvägsinefektioner & sammanställde 2008 räddningen mot UVI! & ända sedan jag började följa dessa regler har jag blivit mer eller mindre kvitt uvi - jag som fick det JÄMT förut!

LÄS HÄR om tips & trix för att undslippa doktorsbesök & antiobiotika! Jag har tom fått mina tips vidarebefodrade av läkare & goda respons från en läsare som arbetade med resistensfrågor, så ge det en chans! :)

Kissa lugnt!

6 kommentarer:

Ellen sa...

Jag tar tranbärskapslar som heter tranirin så fort jag får känningar, sköljer ner med en halvliter vatten och mår bra igen en halvtimme senare! Mirakelpiller I tell you! Har inte behövt söka läkare för uvi de senaste fyra åren tack vare dem. Har testat andra tranbärskapslar som varit bra men tranirin är överlägset bäst.

andreadoria sa...

Ellen - jaaaa! Jag kör också sådana kapslar, fast från Life. Tipsar om dem i mitt gamla inlägg som jag länkar till. Tycker dom är SVINBRA! Lätt den bästa & enklaste lösningen ever. :)

Laidi sa...

En god vän som hade sjuka problem med detta köper koncentrerad, bra tranbärsjuice (utan socker såklart) och häller i iskubsbackar och fryser in. Hon löser upp en i lite vatten varje morgon eller tinar och shottar. Bra om man tex inte kan svälja piller eller vill ha det supernaturligt utan några tillsatsämnen (som det kan vara i vissa kosttilskott).

/Laidi (stort fan av husmorstips)

andreadoria sa...

Laidi - Aaaah! Mycket bra tips! Den sprider jag härmed till tjejfolket! :D Själv fördrack jag mig på tranbärsjuice när jag fick uvi i London då jag bodde där. Så jag är mer än nöjd med ett par piller istället :D
Men tranbär är the shit! Ihop med noll socker, sura drickor i många liter & värme! :)

Laidi sa...

Ja, alltså, jag gillar inte smaken av tranbär öht, så jag blev väldigt glad för att höra att det finns piller man kan knapra istället. :) Men det är ju också det som är lite smart med att frysa ner juicen, att det blir väldigt lite man måste smaka på (eller väldigt uttunnat), så kan man bälga i sig vatten eller annan välsmakande vätska efteråt.

andreadoria sa...

Laidi - Jag gillar det, men är trött som helvete på det! Piller rulez, då är det dessutom så höga koncentrerade halter att det verkar nästan direkt. Automagiskt! :D