3 okt. 2012

OIL ME UP!

Den uppmärksamme har noterat att jag tidigare skrivit om Morrocanoil, ett märke som lanseras som räddaren till schletet, våldtaget & torrt hår. Innehållet skall vara mirakelolja från argan-fröna som hjälper håret instantly.
Måste själv säga att jag verkligen gillar deras produkter, trots att det svider i plunkan att införskaffa produkterna.

MEN nu har jag initerats i silikonernas ondskefulla värld! Silikoner fungerar som så att de gör håret lent, lägger sig som en hinna runt stråna & skyddar bra mot värme. So far so good - enda problemet är att majoriteten av alla silikoner som hårvårdsprodukter preppas med är icke vattenlösliga, vilket innebär att silikonet lägger sig som en elak, uttorkande hinna runt håret som är svårt att få bort & i förlängningen försämrar hårkvaliten ännu mer. YIKES! & majoriteten av alla dessa produkter som lanseras som argan-olje-mirakel är i själv verket till största del elaka silikoner & bara lite av oljan.

What to do then? Jag toksurfade ämnet & fann tillsut att den rena, ekologiska, kallpressade arganoljan är the shit. Bort med all syntetisk skit! Jag pallrade mig iväg till hälsokosten på lunchrasten idag & införskaffade lite ekologisk, kallpressad argan-olja, no poo!

Nu har jag ju egentligen inte provat den här oljan mer än, ja, ett par timmar :D Men det här vet jag redan iaf: Oljan är fetare än konventionella håroljor, så man får vara försiktig med att överdosera. Oljan luktar inte alls som konventionella, som tydligen dödsdoserar dem med parfymer. Jag skulle säga att ren arganolja luktar lite som... gammalt gräs? :D Som tur är stannar inte lukten i håret alls länge. Oljan tog direkt bort all känsla av poröst hår eller frissighet, håret blir rakt, lugnare & känns återfuktat. Är man ute efter glansiga glossy känslan som silikonet kommer du bli besviken, för så blir det inte. Tydligen ska kallpressad ren arganolja dessutom vara ett underverk för huden, men det har jag inte ens testat än. Börjar med håret, får väl se om mitt sönderfärgade burr samtycker!

6 kommentarer:

bela sa...

gött att du fatta grejen med silikoner! just Morrocanoil får mig att skaka på huvudet åt folk..
SKULLE man tycka att arganoljan luktar.. ja, gammalt gräs eller nötter, så kan man blanda oljan med LITE vaniljsocker.
prova, för skojs skull. antingen blir det asbra eller också total flopp. your choice!

andreadoria sa...

Bela - woah härligt att du också pillar med arganolja. Jag har precis börjat men so far gillar jag det. Håret verkar bli helt lyckligt! Den luktar ju inte skitgott, så jag har hittills blandat med lite monoïolja från YR som luktar rätt på blommigt, om än lite starkt för mig så väldigt lite behövs. Låter ju sjukt smart att blanda med vaniljsocker dock! Ska jag prova! Blandar du i det i hela flaskan eller bara lite socker + olja i handen innan du applicerar det? Vågar nog inte mixa direkt i flaskan :O

Joss sa...

Jag har använt mandelolja ett bra tag nu, någon droppe efter hårtvätt eller när det känns torrt. Nu det senaste jag har dock testat kleta i lite kokosolja jag köpte på ICA och det både luktar och känns helt j*vla underbart!

andreadoria sa...

Joss - Åhå! Det är ju en bra ide, jag tänker att man kanske kan blanda i lite kokosilja ihop med arganoljan för en trevligare lukt? Hur fett är kokosiljan?

Annars rekommenderar jag verkligen arganolja. Mitt hår känns helt förvandlat! Nu hoppas jag bara att det ska börja växa också :D

Joss sa...

Ja, det borde ju absolut hjälpa! Den är ganska fet tycker jag, den hjälper verkligen mjuka upp mina vintertorra toppar! :)

Jag vill testa arganoljan men har läst att den luktar lite.. konstigt. :D Om du testar att blanda den med något mer väldoftande och får bra resultat så hojta till! :D

andreadoria sa...

Joss - jag vill ju inte att oljan jag har i håret ska vara FÖR fet, det blir för mycket för mitt hår. Arganoljan är liksom precis rätt.

Vad gäller lukten så tyckte jag i början att den luktade lite som surt gräs. Men det konstiga är att nu tycker jag istället att den bara luktar lite nötigt? (Kan det varit översta skiktet som luktar lite syrligt? Dunno!) Så nu har jag den bara som den är! Man behöver väldigt lite för att täcka doften, så i ditt fall hade jag kört några droppar kokosolja. Det räcker nog!
Måste säga att arganolja är THE SHIT! Mitt hår mår fan bättre än på länge, & det var RISIGT innan! Ska skriva uppdatering om det vid tillfälle!