13 nov. 2012

Kan man läsa för många böcker på en gång?

Jag är iaf inne på 6 antal böcker, på en & samma gång. Jag är inte säker på om det är en skymf mot all litterär helighet att imundiga så mycket pappersmassa på samma gång. Men vad gör man när det finns så mycket legendariskt därute? :

THE BOOK OF THE LAW
Det kan tyckas en smula avvikande att jag inte läst farbror Crowleys omtalade rappakalja Book Of The Law. Det insåg även jag & lånade denna lövtunna lilla skapelse på lokala biblioteket. Än så länge är jag inte vansinnigt imponerad. Särskilt inte med passagen:

45. There is death for the dogs. 

 Den gör mig rent av förnärmad! Jag hoppas på upprättelse längre fram!

BOKEN OM ANSGAR 
 Omslaget påminner mig om en tvålförpackning med trött vikingatypsnitt. Men på inrådan av min pikanta bokklubb införskaffade jag den, då vi häromsistens körde Ansgar-tema. Vita Ansgarii är en halvmätt medeltidsskildring skriven helt utan självdistans, däremot presenterar den ändå en intressant skildring av dåtidens munkliv & även kontakten med hedningarna i Sverige. Jag står ut tack vare de vidare kapitlen, gottar mig just nu med kapitlet om hur kristendomen krockar med hedendomen i Sverige. I like!

VARULVEN
Jag har pratat om den här legendariska bokskapelsen i ett tidigare inlägg. Men av någon konstig anledgning är jag just nu inte så sugen på varulvar. Det slår till ibland kvällstid men oftast frestar någon annan bok mig mer. Jag tror det kommer vända - boken är svulstig!


DEN PLÖTSLIGA DÖRREN
Sofia må se någorlunda oskyldig ut med sin sockersöta uppsyn men låt inte skenet bedra. Hennes rykande färska novellsamling Den Plötsliga Dörren är en symfoni i absurdism, äckelpäckel & kroppsvätskor. Jag älskar Sofias språk men har i omgångar blivit så äckelmagad av hennes söta noveller att krävs både rätt tid & plats för att läsa vidare. (Min fobiska inställning till slem & snor kan förklara en hel del).

SECRET TEACHINGS OF ALL AGES
En tegelsten med blygsam titel som min bästis Luc gav mig senast vi träffades. Den består av en smaskig kombination av gnosticism, all världen mystik & religionshistoria. Den ursprungliga titeln var tungvrickaren "Masonic Hermetic/Qabalistic & Rosicrucian Symbolical/Philosophy by Manly P. Hall 1928", vilket bör säga allt.
Författaren & tillika rosenkreutzaren Manly Palmer Hall är en famös mystiker & den här boken är hans mest kända verk & var många år svår att få tag på. Nu är den en kultklassiker & jag myser av trevnad varje gång jag öppnar den. Tack Luc!

LORDS OF CHAOS
Min omtänksamme vän Done donerade (haha!) den här fantastiska infernaliska skvallerblaskan i bokform, som kort & gott handlar om Black Metal-musikens födelse. Massor med stilfulla bilder på tveksamma norska musiker, gamla tidningsklipp, utläggningar om satanismens framväxt & märkliga mellankapitel gör den här boken fullkomligt oemotståndlig. Tack Done!

1 kommentar:

Sofia sa...

Jag gör äckligt! :D