21 feb. 2013

Hjältar från 80-talet: THULSA DOOM

"I have seen you. I have watched you. For a thousand years, I have watched you." 
— Thulsa Doom
Jag inser att Thulsa Dooms namn har kommit upp flertalet gånger på denna blogg senaste tiden. För lekmännen därute som eventuellt inte vet vem denna fantastiska skurk från filmen Conan The Barbarian (1982) är, tänkte jag härmed dedikera del 2 av kategorin "Hjältar Från 80-talet" till denna gigant:


Cool i hjälmSåhär ligger det till: Thulsa Doom är Conan Barbarens nemesis i 1982 års film. Conan är skitsur på Thulsa Doom för att han dödade hans föräldrar, snodde hans pappas svärd & sålde Conan till slaveri. Inte schysst, Thulsa! Under Conans barndom var nämligen Thulsa Doom besatt att "Stålets Gåta", & red halvtokig runt för att slakta Commeriska byar, sno deras svärd & sälja barnen till slaveri.


Cool i sektoutift
Kung Thulsa Doom är verkligen ingen n00b. I själva verket är han ledaren för en framgångsrik självmordskult som tillber den gamla hyboriska ormguden Set.
Dooms bakgrund är en välbevarad hemlis - allt man vet är att han tillhör en mystisk ras med mörk hud, långt svart hår & blåa ögon. Lite samma look som som Tyra Banks, skulle man kunna säga!

Förutom att han är en framgångsrik sektledare med cool Betty Page-lugg har han även mad skills som att hypnotisera människor & förvandla sig till en skitstor orm. Han är även grym på att skjuta pilbåge & charma prinsessor! 


"Infidel defilers! They shall all drown in lakes of blood!"

 Bäst av allt är kanske att Thulsa Doom spelas av James Earl Jones, ingen mindre är han som gör Darth Vaders röst i Star Wars! Mighty!

I lurv you, Thulsa!

Inga kommentarer: