19 nov. 2013

All the perfumes of Arabia will not sweeten this little hand. Oh, Oh, Oh! Lady MacBeth. I still have the smell of blood on my hand.

Mitt största irritationsmoment just nu: VARFÖR ÄR DET SÅ J-A SVÅRT ATT HITTA PARFYMER JAG GILLAR?! 

Jag surfar fragrantica som en tok, & hittar parfymer som låter i teorin fantastiska, men när jag väl doftar dem gillar jag dem antingen inte alls, eller så har de ingen lasting power på mig eller så har just den parfymen helt slutat att säljas. Det var då självaste...!Jag är ohyggligt petig med parfymer. 95% av allt jag luktar gillar jag inte alls. Jag har genom livet haft cirka 3-4 parfymer som jag använt regelbundet. Det här med att ha typ tio olika som man använder vid olika tillfällen upplever jag personligen som schizofrent - jag vill ha en, max två. Parfym för mig ska kännas som att man kommer hem & att man känner sig naken utan den. När man längtar efter att sätta på sig den på morgonen. Då har man hittat rätt.

Jag hatar: tunga blommiga dofter. Jasmin är min nemesis, tunga vita blomdofter & alldeles för fruktigt som tex äpple ogillar jag oftast. Kemisk vanilj som stinker vanillin & socker är hemskt, & en majoritet av alla parfymer ger mig huvudvärk eller en konstig bismak i munnen. Suspekt. Superfruktigt, med tex grapefrukt eller vattniga ultrafräscha dofter, gillar jag & använde mycket förr men nu har jag tröttnat. Dofter som bara luktar en sak tröttnar jag på direkt, jag vill ha flera noter i mina parfymer.

Jag gillar: mörka peppriga vaniljtoner. Kryddor som rosmarin, peppar, rospeppar, anis. Träiga skogsdofter, nyklippt gräs. Jag älskar lukten av läder & lite rökiga dofter. Grapfrukt, bittersött. Vattniga dofter är lovely, allra helst ihop med ceder eller gröna dofter. Jag gillar lukter som goji, viol, tonkaböna & även lakrits. Mysk är god om den ligger som grund en parfym. 

Problem: mina cpskadade doftbegär går tydligen inte att antingen kombinera, eller att sälja, för jag lyckas inte hitta ngt jag tycker är helt perfekt. & hittar jag någon som är nästan perfekt är det nästan garanterat en parfym som har skitdålig longevity. Det finns ett fåtal killparfymer som jag älskar & kommer nära det jag vill ha, men som luktar för starkt. Så jävla irriterande. My search continues. Finns ingen med snok som min som har några tips?! :'(

12 kommentarer:

Valkyrja sa...

SV: beror på hur jag jobbar, men ska allt försöka! Vore dumt att missa:P Ska du gå?

andreadoria sa...

Valkyrja - oooooh yes! Köpte biljett för typ... 2 månader sedan? :D

Cissi sa...

har du kollat in riktigparfym.se? mycket underhållande beskrivningar av dofterna, hjälpsam personal och de flesta parfymer går att köpa små prover av! :-)

andreadoria sa...

Cissi - nej, det har jag inte! Tack! Spanade lite snabbt nu & det ser riktigt spännande ut. Har du handlat där? Några favoriter?

Cissi sa...

jag har köpt en del prover bla etat libre d'orange's "dangerous complicity" som jag tycker mycket om och en stor flaska av samma märke fast doften "tom of finland" i present till min sambo. "tom of finland" är en helt hysterisk parfym, kul, lite kvalmig, luktar läder och kokos, blir lätt för mycket men min sambo älskar den :-)
annars gillar jag lush parfymstift "dirty"

Petra sa...

Hej!
Jag är också minst sagt lika knäpp när det kommer till dofter suttit på fragantica i många timmar och spanat.
Sen gått och luktat på dom som låter bäst :)
Ser att vi gillar nästan samma dofter.

Har nu äntligen hittat två favoriter.

Biotherm- Eau Pure

Jimmy Choo- Flash

andreadoria sa...

Cissi - Shit, Tom of Finland blev jag nästan sugen på! Har dock lite svårt för kokos (ibland tycker jag det luktar blåmögelost haha! Så weird) men parfymen lät helt underbart galen!

Dangerous complicity, hur tycker du den doftar? Spanade lite på en också faktiskt...
LUSH älskar jag ju, men deras Dirty har jag inte testat. Ska jag genast göra. tack för tipset!

andreadoria sa...

Petra - Åh, en till Fragrantica-junkie! :D:D:D Vad skönt att det inte bara är jag som lider av det här.

Jag har aldrig provat Biotherm - det ska jag göra nu! Ironiskt nog stod jag & luktade JÄTTEMYCKET på just Jimmy Choo i helgen på flygplasten haha! Jag gillade den, men den hade inte alls lång hållbarhet, iallafall inte på min hud. Lite för blommig för min smak också, men det var en av de jag gillade bäst faktiskt!

Har du provat något av Serge Lutens? Jag har ett prov på Bois De Vanille av honom just nu, som jag gillar, men som SÅKLART har utgått nu bara för det. Oh joy. Inte. Nu överväger jag att börja med Dsquareds killparfymer Wood - som OCKSÅ utgått! Men iaf går att hitta på nätet. ÅH MIN EVIGA OTUR! :(:(

Joss sa...

Känns som att du beskrev min precis vad jag vill ha i en drömparfym.

Har du kollat in Byredo? Alla dofter är unisex. Jag har definitivt hittat några favoriter där! Och deras doftljus är to die for, om du gillar sånt, men det misstänker jag ju att du gör. ;) Riktiga vintermys-ljus!

andreadoria sa...

Joss - Jag får erkänna att jag faktiskt smygtittat lite på Byredo men den enda jag faktiskt provat var Black Saffron, som jag inte älskade. Priserna på Byredo är dock höga tom för vad jag är val att lägga ut. Vilka är dina favoriter där? Jag har funderat lite på Seven Veils, men den får inte fantastiska recensioner p+å fragrantica direkt :/

Jag ÄLSKAR doftljus haha! :D Yves Rocher har precis slätt en varm
vaniljsdoftljus som jag kan rekommendera.

Petra sa...

Jo Jimmy Choo är inte värst hållbar på mig heller tyvärr :(
Serge Lutens har jag ej sniffat på än men Five O`Clock Au Gingembre lät spännande.

Har du sniffat på Clean wood?

Den är väldigt träig och helt olik deras andra blaskiga dofter.

andreadoria sa...

Petra - Jag tycker nästan allt Serge Lutens gör låter väldigt intressanta. Den är ju det tråkiga att inte så många butiker i Sverige verkar ha de parfymerna inne. För iom att det är så väldigt originella måste man nog lukta på dem innan man bestämmer sig. men jag hittade dock en jättebra sajt i USA där man kunde köpa samples av typ ALLT! Kan leta om du är intresserad?

Nej den har jag inte testat! Är generellt sett extremt oimponerad av hela Clean-serien - jag fattar inte att folk betalar så jävla mkt för en parfym som är så extremt platt å tråkig. Men jag ska testa Wood! Tack! :)