21 sep. 2016

Vad äter du till frukost?

Jag har belägg för att älska frukost - alla säger ju att det är den viktigaste måltiden. Fick jag bestämma skulle jag äta frukost i säkert 2 timmar varje dag, långsamt. Det kanske jag har ärvt av min pappa, som alltid åt frukost själv, i minst en timme, med en enorm kopp te och flera dagstidningar. 


Här har vi en av mina mer eller mindre klassiska frukostar. Jag tänker att den är vad alla äter, men har insett att det kanske inte stämmer. Smaken är som, ja, baken! :D
  1. Ett litet glas blodapelsinjuice.
  2. En liten äcklig shot järnsaft (får lätt järnbrist, så detta tillskott är viktigt)
  3. En stor kopp grönt te med sojamjölk.
  4. Macka (knäckebröd eller något grovt bröd) med smör, vegansk "På Mackan", ekologiska tomater, peppar och röksalt.
  5. Pillersamlingen: 1 multivitamin, 1 tranbärstablett (världens bästa skydd mot urinvägsinfektion! Jag har skrivit om det här!) & 1 äppelcidervinäger
Var är kaffet, utbrister nog många chockat! Jag kan aldrig dricka kaffe det första jag gör på morgonen, för jag vaknar alltid EXTREMT törstig & måste ha vätska i stora mängder, absolut ingenting vätskedrivande. Först koppen kaffe kan jag först dricka på jobbet. 

Trust me - no kaffe, no arbetsdag :D

6 kommentarer:

Ellet sa...

Jag har länge bara druckit kaffe men magen säger ju nej ofta, så jag ska prova på det här med chiapuddingar (har en i kylen) och grejer nu ett tag. Se om man liksom kan få igång något, för som det är nu så äter jag ingenting överhuvudtaget. Eller ja, lite Oatly pga magen gillar oatly, men det räcker kanske inte egentligen. Om man ska vara du vet, kostcirkelnsk.

Unknown sa...

1 hash brown + baked beans pga svinbilligt i jobbrestaurangen (60p), veganskt och har vant mig vid lagad frukost sahar efter massa ar i England. Till detta en stor mugg svart kaffe.

andreadoria sa...

Ellet - Oh shit, har du sabbat morgonmagen med för mkt kaffe som start? Aj aj! Chiapudding låter ju awesome, kan inte bli snällare än så. Jag kan annars rekommendera Oatley eller soygurt med krossad linfrö i. Det är också supersnällt!

Kan du ens dricka kaffe längre? :O

andreadoria sa...

Anja - haha wow! Det känns för mig, som mesig svensk, som sjukt hardcore med BÖNOR på morgonen haha! Dock föreställer jag mig att det är jävligt nyttigt. Asmycket proteiner & grejer. Men tycker du verkligen att det är... gott? :D & blir man inte sjukt gasig av böner varje morgon? :D:D:D

Ellet sa...

Det är lite av och till med kaffet! Men det är det stressiga livet som tagit ut sin rätt på magen, jag hoppas att jag kan samla mig och få ordning på allting en gång för alla snart! Då blir det kaffefest på morgonen igen, det är ju så najs!

Unknown sa...

haha assa nej, man vanjer sig och ja, jag tycker det ar gott. Mest for att jag alltid ar superhungrig pa morgonen kanske... Som vegan har jag aven fatt vanja mig vid att fjarta stup i kvarten hahahaha sa bonorna got varken fran eller till :)