27 feb. 2019

"Är det verkligen Djävulen som ska visa en vägen?"

Ah yes. Idag snubblade jag över ännu en dokumentär om katolska kyrkans evinnerliga skenhelighet. Jag tror de flesta känner igen det alltmer bekanta mönstret: barn ingår i kyrkligt sammanhang som sköts av katolska präster. Präst utsätter barn för övergrepp. Barn berättar för föräldrar, som kontaktar katolska samfundet. Katolska samfundet lägger locket på.Den här gången är det det katolska samfundet i Spanien som äntligen (!) synas. Spanien har likt ett magiskt unikum i det katolska prälleträsken varit förskonad från peddopräster. Eller ja, de har iaf varit extremt bra på att tysta ner och gömma undan övergrepp. För givetvis fullkomligt dräller det av övergrepp utförda av präster. I alla dess former - i skolor, kyrkor, internat, gympahallar, scoutläger, you catch the drift. Och det är alltid samma visa. Som ett offer säger i dokumentären när han kommenterar att det som hände honom var nästintill identiskt som med andra offer: "det är som ett filmmanus där du redan vet slutet".

Jag slutar liksom inte att bli förbannad på katolska kyrkan. Det blir bara mer och mer som Pandoras ask. Ju mer man lyfter på locket, desto unknare luft pustar ut. Jag har ju tidigare hävdat att den katolska kyrkan, på ett fantastiskt egensinnigt och originellt sätt, inte bara sanktionerar sexuella övergrepp som deras präster tycks begå. Att kombinationen av ett maktimperium med andligt veto, som styrs av pengar & består av människor som hela tiden söker att klättra i maktstegen uppåt, med en djupt liggande sexuell frustration kombinerad med kvinnohat är dömt att sluta -precis- såhär, med övergrepp invävda i strukturen.

"Kyrkan finns till för syndaren", som en katolsk prälle säger i en intervju i dokumentären. Kan det bli mer ironiskt i det här sammanhanget, där offret är den som skuldbeläggs, och förövaren den som får stanna i värmen? Samma prälle tyckte också att det var viktigt att understryka att katolska kyrkan inte alls hade ovanligt mycket pedofiler, utan hävdade istället att ALLA samhällsgrupperingar torde ha ungefär 7% pedofiler.

Spännande resonemang det där, eftersom INGET ANNAT religiöst samfund i vår samtid har haft sådana här stora skandaler med just övergrepp på barn. Man skulle nästan kunna få känslan av att den här katolska prällen faktiskt själv tycks intala sig att pedofila övergrepp är ganska vanligt i det övriga samhället, och att det därmed är helt naturligt att hans prästerskap gång på gång anklagas för övergrepp?


Eller så kan det vara som Peter Saunders, (f.d präst som blev utkickad ur påvens egna sammansatta katolska kommission "Pontifical Commission for the Protection of Minors" för att han ställde för obekväma frågor), säger det: "In the same way that the catholic church is the biggest employer of child rapists, its reputations around the world now is in tatters, because people have seen it for what it is."

Det finns de som påstår att den katolska kyrkans snedsteg med sexuella övergrepp är något som man ska se just som en skavank på en i övrigt praktfull kristen tradition. Men jag tycker inte det resonemanget håller. Katolska kyrkan anser jag på fullaste allvar är det mest skenheliga kristna samfundet som vi har. Det är så EXTREMT lite som utgör själva grunden i den katolska kyrkan som faktiskt finns belägg för i bibeln. Hade jag varit minsta lilla kristen, vilket jag inte är, och om jag hade tyckt att Jesus hade något viktigt att tillföra bibeln, hade jag definitivt ansett att katolska kyrkan är Satan själv. För den här releigionen står ju för fasen i TOTAL motsats till allt Jesus förespråkade. *JESUS FACEPALM*

Eller som Peters Saunders sammanfattade det gällande katolska kyrkans totala likgiltighet inför alla deras offer för pedofila präster:
The message of Jesus is very clear in the bible: love one another, love God and dont hurt children. The people that Jesus condemns in the bible is not prostitutes, is not homosexuals, is not mister and misses Smith. Jesus only condemn people who hurt children - if you hurt a child better you not be born. That is quite a powerful message, that they do not understand in the Vatican.

Inga kommentarer: