2 nov. 2011

Halloween! (& brudkritik)

Jag var på Rockbitchbåten med en jävla massa hårdrockare & metalheads på Halloween. Vi hakade på båten för att göra ngt kul på Halloween, åka till Riga & se våra kompisar Septekh lira! Eftersom Staffan, som spelar trummor, gillar Tor så mycket fick den gamle asaguden göra en rerun med större skägg, större ölmage, nytt coolt runbälte & en mäktig hjälm! :D Jag tog en illustrativ före- & efterbild inför omklädnaden:

Before...

...& after! :D Tadaaa!

Tors polare å hyttcomrades: Kapten Rövskägg, Pirate Shame & Skeletor! :D

& farbröderna i Septekh såklart!


Förutom att färjor alltid lockar fram det sämsta i folk & att de flesta ombord inte ens var utklädda (HALLÅ?!) så hade vi jäääävligt roligt! :D Tors äventyr nådde oanade höjder!

I övrigt var det glädjande att komma hem efter en Halloweenkryssning där man irriterat sig på folks fantasilösa utklädningar & få läsa det här träffande inlägget. För att illustrera min & mina vänners samordnande irritation över tjejer i "sexiga halloween-outfits" kan jag återge vårt hemmasnickrade Halloween-ölspel:
1 klunk öl: Buttericks-häxa, lakan-spöke, klädd som vanligt fast med sår/blodskvätt/vampyrbett, dålig zombie, sexig djävul/ängel/sjuksköterska/vampyr/sagofigur/gulligt djur.
5 klunkar öl: mördare från skräckfilm, känd skräckfigur (i.e Dracula, Frankensteins monster)
10 klunkar öl: fullfjädrat monster, ngn med längre skägg än Tor, karaktär ur Sagan Om Ringen.
Hela flaskan öl: Heman (Skeletors nemesis), annan asagud, ninja (piraters nemesis).

Jag kan inte för mitt liv förstå varför det finns tjejer som alltid "är sexiga" på Halloween. Det irriterar mig något fruktansvärt att man inte kan släppa loss lite å faktiskt klä ut sig till ngt motbjudande/fult/mäktigt, istället för att dra på sig en kortkort kombinerat med något skräckattribut (gärna i diademform). Sure om man klär ut sig till en cool OCH het person, i.e Mallory Knox eller Baby, men det absolut värsta är tveklöst en sexifierad skäckfigur, som "sexig djävul" eller "sexigt Frankensteins monster". Varför inte bara klä ut sig till det mäktiga originalet?! Är det verkligen så jävla viktigt att vara söt å sexig året runt, INKLUSIVE när man ska på fest där alla är utklädda? Jag kan inte fatta det!

Själv trivs jag som bäst som bullrig asagud med ölmage, elak alien med jaktinstinkt, Leatherface eller Lobo. Önskar mer självdistans från folk, & därmed jävligt mkt roligare & coola maskeradoutfits...


Thor does not approve...

5 kommentarer:

Lo sa...

Hehe förstår din frustration! Jag var dock utklädd till "porr-officer" men näsblod i år och det är förbannat härligt att vara lite för mycket och så tror jag många känner. Men visst det är jävligt enahanda med snygg-utklädnader på tjejer och cool-utklädnander på killar.

Mirijam sa...

JA! Jag håller med till hundra procent! Stör mig även på folk som inte är utklädda men efter någon öl inser hur träligt det är att vara "vanlig" och ska börja låna folks grejer. En peruk här, ett svärd där och lite låtsasblod i pannan. Man ba: "Och vad är du utklädd till? Tönt?"

andreadoria sa...

Lo - klart man kan vara blodig porrofficer om man vill! :) Men det jag inte kan fatta är tjejer som ALDRIG kan vara annat än "söta" eller "sexiga". Vad speglar det egentligen?! Är det samma tjejer som inte kan gå till ICA osminkade, eller lägga upp en "ful" bild på sig själv på nätet? Är tjejer verkligen så osäkra att de inte ens på Halloween kan släppa på sin egen "söthet"?! Om fler tjejer bara vågade vara fula/mäktiga/läskiga/farliga på Halloween, åååååh vad kul dom skulle ha det plötsligt!

Mirijam - Åh, ja, den kategorin ska också avlivas! Varför går man ens på maskerad om man inte kan lägga ner en halv dag på en ok outfit?!
Jag & mina fellow utklädda råkade dessutom ut för outklädda som PEKADE & SKRATTADE åt oss?! PÅ HALLOWEEN?! Kan du fatta? Argggh! Inte konstigt att Mjölner blev helt utsliten under resan. >:(

Lo sa...

Nej jag förstår vilken kategori tjejer du menar, men vi får stötta dem i deras osäkerhet så att de vågar visa fler sidor än söt-sidan!

Ida sa...

Haha, å jag ÄLSKAR ju dina outfits!!! Totally.