8 jan. 2014

Anno 2014

Jag tänkte jag skulle skriva en liten review för 2013, som jag är jävligt nöjd med. Mycket fabulöst hände under detta året. Men just nu orkar jag inte - kanske sen! :D 
En ny sak för 2014 som aldrig inträffat tidigt är att jag faktiskt avgett en massa nyårslöften. Eller det är snarare en avscanning av 2013 där de sakerna jag gillade bäst eller kände frånvaro av. 

  • Våga spendera mer tid helt själv! Under året har jag faktiskt tillåtit mig själv att inse att jag är extremt beroende av ensamtid. Jag måste ha flera kvällar i veckan då jag är helt ensam, hemma. Jag är en översocial person som ofta har fullbokad almanacka - men utan de där ensamkvällarna tappar jag all lust att träffa folk. Det är som att ladda batterier. Jag får läsa böcker. Spela dataspel. Skriva. Somna i soffan. Se på dokumentärer. Ensamhet is bliss!

  • Våga Mer Bläck! Kom igen nu, Drejja! Låt det inte gå 4 år innan briljanta tatueringsideer blir verklighet :D Just do it.


  • Våga Mer Vegan! Jag tänkte frilansa vegan mycket mer under nya året. Käka massa helveganskt hemma. Jag dricker sen länge endast havremjölk & sojamjölk hemma, men nu har jag även bytt ut smöret mot mjölkfritt & satsar på mer veganska pålägg. Favorittips: Tahini med saltgurka! Kabaam!

  • Våga nörda mer! Intressen som man verkligen brinner för, men som bara delas av en liten del av befolkningen? Got it! Jag hängav mig åt det en hel del under 2013, men jag kan bättre än så. Så här kör vi: Dansa folkdans ännu mer, helst varje vecka. Det är en av de bästa grejerna jag vet, faktiskt. Varje gång jag går därifrån mår jag som en jävla prinsessa. Påbörja mitt 1415-tals projekt inför stora reenactmentevenemang 2015. Hänge mig ännu mer åt mitt folkmusikintresse - handen på hjärtat är folkmusik i stort sett det enda jag lyssnar på i perioder. Mina vänner retar mig - men jag står på mig! I heart that fiddle! Spela mer datorspel. Läs mer smal obskyr facklitteratur.  • Var mer social! Ok, det är svårt att anklaga mig för att varit osocial under 2013. Men precis efter nyåret pratade jag med flera gamla & nya vänner. Jag har avlagt kompislöften till båda Albin & Botos om att vi ska ses mycket mer under 2014. Jag & min gamla goda vän Fredrik, som bor i Göteborg, har skakat hand på att 2014 ska bli vårat år. Jag & min skotska BFF Johnny lovade att minst 2 ggr / år ska vi försöka ses from nu. Jag har lovat mig själv att åka ner till Malmö för att träffa framförallt Pippi & Dalton, som jag träffat så lite 2013 att det värker i hjärtat :( Jag & bloggkompisen Septikemi-Åsa har också virtuellt skakat hand på att ses under året. :D (Kan med fördel kombineras med ovan nämnda Malmöplan)

  • Mer politik! Det är valår, folks. Jag ska elda upp min gamla låga mycket mer! Djur! Natur! Homorättigheter! Ett hjärta är alltid rött. 

  • Våga Vara I Skogen! En av de absoluta bästa grejerna jag & Linus gjorde sommaren 2013 var att skogsvandra en hel helg. Jag tänker fortfarande på det & längtar tillbaks. Vi gick längs den farligt vackra Sörmlandsleden (videoklippet filmade jag när vi tältade på ett berg. Det var så vackert att hjärtat sprängdes, typ). Det vill jag göra mer i år. Massor massor mer. & bara vare ute mer. Plocka svamp & bär, tälta, bada, vara. Skogen RULES! 


  • Vägra Dödsbakis! Ok folks, jag har säkert beklagat mig redan över vilka extremt ofördelaktiga bakisgener jag innehar. Men under 2013 har mina bakfyllor nått oanade höjder. & jag har fått nog. Så nu ska jag i den mån det går undvika att ha hela dagar då jag kravlar runt i total kroppslig misär dagen efter party. Min första strategi: begränsa intag & längd på intag. Går ganska bra faktiskt, so far. :D

  • Få exceptionellt långt svallande avundsvärt hår! Ok, fet chans. Men jag försöker iaf. Med alla medel möjliga. Jag vägrar ge upp. Mitt hår måste ju växa nån jävla gång. Suck. Kampen fortsätter - förtrycket ska krossas!

Nu kommer jag inte på fler klokskaper att fokusera på under 2014. Antar det där räcker ganska långt :D Avlägger folk ens nyårslöften längre?

2 kommentarer:

Septikemi sa...

Superb lista! Jag kan nästan skriva under på alla punkter. Vi ses i Malmö dårrå ;)

andreadoria sa...

Septikemi - haha tack! :D & yes box - malmö it is! Kommer förmodligen ner i Mars. Då jävlar! HÅLL ÖLEN KYLD!