4 mars 2015

Cruelty free: "God has given you one face, and you make yourself another"

Nu jävlar ska mitt fejs få sig en omgång den sent glömmer :D Jag är ju ett sant fan av LUSH men nu har jag tänkt våga stega ut ur min lilla LUSH-box & prova lite andra grejer. Dels för att jag inte når de resultaten jag vill & dels för att det är kul att testa nya grejor.

Mitt plyte är ganska snällt på det stora hela men runt klingonveckor surar den med rodnader, småknottror & torra fläckar på kinder & haka. Knappt något som märks för den oinsatte men jag gillar det inte - jag är van vid snäll okomplicerad hud :(

HANDLINGSPLAN: Jag har nu införskaffat ett stycke AKOMA African Black Soap. Den kostar 75:- & jag köpte den på den fantastiskt gulliga Fair Trade-butiken Ecosthlm, som ligger i Skrapan på söder. Här kan vi snacka bra deal - förutom att ABS hyllas inom no poo-kretsar som boss mot rodnader, torra fläckar & acne, är den vegansk & cruelty free. Det innehåller bara 4 saker: kokosolja, vatten, sheasmör och kakao! :D Inte nog med det - just AKOMA är ett kvinnokooperativ i Ghana som man alltså stödjer direkt när man köper denna produkt. (Läs mer här!) AKOMA African Black Soap har förlänats med alla de här tuffa medaljerna:
Dessutom valde jag att ge BODYSHOP en chans den här gången. Jag ville prova deras Aloe Vera-serie efter att min snövitshudade vän Sofia hyllat den så jag köpte en burk Aloe Vera Soothing Day Cream samt  Aloe Vera Protective Serum. Jag slog även till på BODYSHOPs Nutriganics Refreshing Toner, som jag provat som tester & verkligen gillar, FRAMFÖRALLT när man befinner sig i sammanhang där man kanske slarvar med avsminkningen/fejstvätt (läs festival, härj, skogsäventyr) är den fantastisk som extra rengörare efter slarvtvätt.  So far so good - nu ska jag bara börja testa allt detta tillsammans! :DMen vad fann jag till min förskräckelse när jag kom hem med grejerna igår? JO! Jag kollar ingredienserna & upptäcker att Aloe Vera Serumet innehåller massor med silikoner! EECH NO WANT! Varför inte undrar du? Well, det är kasst både för hud & natur, läs mer här! Jag undviker silikoner i mina hårvårdsprodukter som katter undviker vatten, så varför skulle jag vilja ha det i fejset?

Kasst, Bodyshop! Kasst!

Ska försöka lämna tillbaks detta ondskans serum idag, hoppas verkligen att BODYSHOP inte är miffon vad gäller return policies. Ska bli intressant å se. Förstår verkligen inte varför en ingrediens som täpper till, torkar ut & kan ge allergi framställs som en "skin condition agent". Fy!


Återkommer med hur Akoma African Black Soap & resterande produkter beter sig i mitt plyte. Använda ABS igår & idag & so far ÄLSKAR jag den! Hoppas det håller i sig :)

6 kommentarer:

Skogsraah sa...

Spännande! Jag vet inte när man kan börja märka resultat med African Black Soap? Har tvättat med den i två veckor nu ungefär. Den fungerar jättebra, men jag vet inte hur jag ska se någon skillnad på mitt ansikte... Haha, kanske behöver mer tid :)

sv: Åh, ja den oljan är säkert bra! Har arganolja hemma som jag sätter i topparna ibland och som värmeskydd de få gånger jag blåser det. Men jojobaolja har jag hört massa bra om, så bör provas!

littlesoldier sa...

MEN var kommer korpkudden (?) ifrån? FIN!

andreadoria sa...

Skoogsraah - jag har bara kört med den i en vecka. Inbillar mig att det lungar ner huden, men det är svårt å säga so far. Jag gillar känslan efteråt - jag tycker den känns både återfettande & djuprengörande. Hoppas på fantastiska resultat, givetvis :D

andreadoria sa...

Littlesoldier - den köpte jag på H&M home för 1-2 år sedan tyvärr :/ Men jag vet att Åhlens hade JÄTTEMKT djurkuddar ganska nyligen. Kanske finns ngt liknande där?

Natahlie sa...

Krämen innehåller ju också silikon :(

andreadoria sa...

Natahlie - jag upptäckte det också. :/ Dock verkar b det vara en "bättre" silikon, som är löslig i vatten. men tydligen ska det vara sjukt svårt att hitta fejskrämer utan en massa skräp i. Blir så trött! Gillade du verkligen denna :(