23 mars 2015

En hårresande historia: uppföljningen

För cirka 1.5 år sedan var jag med om ett kraftfullt trauma. De som hängt med mig ett tag minns det säkert, annars går inlägget att läsa här. Det där hände mig, som drabbar den naive, den lättförförde. Det där som man i förtroende med darrande läpp delges samtidigt som den drabbade dränker sorgen i öl. Många har begått samma misstag som jag: att råka lita på en främmande frisör. Ja, vill ni ha detaljer av eländet så klicka ovan. Be warned.

Alla som 1) klippt av sig väldigt långt hår & ångrat det, 2) kämpar med att få det långt samt 3) har mesigt skandinaviskt hår som växer ungefär en millimeter om året, förstår nog ångesten när mer än 10 cm klipps av i ett huj (& dessutom färgas i astråkig permanent färg). Det är en oöverstiglig ångest att inse att man likt Tartaros måste börja om från början,

Trots att jag nog mer eller mindre konstant klagat det senaste 1,5 året på att mitt hår aldrig växer, får jag nog erkänna att det faktiskt har gjort det lite under den tiden. Kolla:

Nyklippt, fult färgad & svårt missnöjd. Cirka 1,5 år sedan
Fortfarande sur, fast nu med min hårfärg igen. Drygt 1 år sen.
Ca 2 månader sedan & betydligt nöjdare!

Alldeles nyss & typ glad igen!
Det har ju ändå växt en bit! :D Kanske hjälper det lite att sluta med silikoner i hövvet, kladda med jojoba-olje & argan i topparna, endast borsta med Tangle Teezer, färga sällan & då med "Crazy Color" samt sky frisörer för att istället sitta på stugan å själv klippa split hair ends med löjligt liten sax?

(Nu ska jag iofs till min kära kompis Hannah som är frisör i Gbg (hon jobbar här!) om några veckor, men hon är både medkännande & human till sin läggning, samt klipper både punkare & hårdrockare, så henne litar jag på fullt ut.)

Men lite av bitterheten ligger ju ändå kvar... det mest smärtsamma är att jag TYP har lika långt hår nu, 1.5 år senare, som jag hade , när jag sparat 1.5 år! :( FATTA HUR MKT LÄNGRE JAG HAFT NU OM INTE ONDSKANS HANTLANGARE TILL TYSK JÄVLA FRISÖR HADE KLIPPT AV TYP 15 CM?! Uäääh orkar inte sorgen:


1.5 år sedan t.v, idag t.h :'(
Ok, jag veeet. Inte grina över utspillt, avklippt, hårburr. Jag har iaf lärt mig min läxa. Nu ska jag äta pizza & försöka gå vidare. Pöss!

2 kommentarer:

Dessie sa...

Vart jobbar denna Hanna nånstans? Bor i GBG och har aldrig lyckats finna en frisör som inte ska jiddra om "fräscht och modernt", liksom jag kommer in med hennat hår och skinnpaj, kan vi då anta att jag inte bryr mig jättemycket om "fräscht och modernt"? Har också ett ångestminne i bagaget när jag fick mitt rumplånga hår avklippt precis nedanför axlarna när jag bett om att få det till precis under skulderbladen 0.0! Och jobbar precis som du ännu med att få ut det.
On a sidenote så läste jag igenom kommentarerna till det tidigare inlägget och måste bara tipsa om bakpulver för att bli av med oönskad färg! Det bleker inte, men drar ut färgen ur strået. Bara att blanda med valfritt shampoo och funkar utmärkt även på naturfärger som henna och indigo!

andreadoria sa...

Dessie - Herregud vad jag lider med dig. Det är skrämmande att så många delar samma skräckinjagande erfarenheter av frisörer som kapar säkert det dubbla mot vad de lovat. Vad beror detta på ? Är det denna "modernt & fräscht"-förbannelsen du talar om? Eller bara en genuin sadism? :/
Bor du i GBG tycker jag absolut du ska kolla med Hannah! Hon är typ döds/doom/punkbrutta själv så hon FATTAR ju liksom. Hon jobbar på studio Nooliy! http://nooliy.se/om.html

Tack för tips om bakpulver! <3 Strålande kunskap om man någonsin råkar lita på en främmande frisör igen (fet chans) eller råkar färga med färg man sedan hatar (det har iofs hänt flertalet ggr haha).