Men förra året provade jag att göra en ny grej med tzay, som kanske blev det godaste ever! Julmustglacerad tzay! OM NOM NOM! Dessutom helt veganskt!
Jag misstänker att den här likaväl går att göra med tex Oomph:
Ingredienser!
Ett paket Tzay
2 dl julmust
0,5 dl soja
50 g färsk ingefära
4 st nejlikor
2 st stjärnanis
1 dl ljus sirap
0,5 st urkärnad chili
Dis how you do it:
Riv ingefäran och hacka chilin.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
Dränk tzaybitarna i glacyren efter egen sma & åt dem baka färdigt
i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta.
1 dl ljus sirap
0,5 st urkärnad chili
Dis how you do it:
Riv ingefäran och hacka chilin.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
Dränk tzaybitarna i glacyren efter egen sma & åt dem baka färdigt
i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta.
Njut av en vegetarisk yule min lovelies!
Hoppas julbocken hittar hem till er också!
2 kommentarer:
That sounds very delicious, thanks for sharing! Merry Yule!
Lorkyn - I hope you try it, it turns out great! Do you drink "julmust" aswell? Its the biggest xmas-soda in Sweden - almost noone drinks Coca Cola! :D
Happy Yule!
Skicka en kommentar