4 apr. 2017

Cruelty free: kroppslotion, ansiktskräm & multivitaminer!

Var på Veganvision i helgen, en veganmässa i Göteborg! Fick provsmaka en massa saker, & kika på nyheter i branschen. Men mina bästa köp var dels veganska multivitamintabletter men framförallt ett nytt hudvårdsmärke med det något mystiska namnet "Färg & förändring":


Vi börjar med krämerna! :D

KROPPSLOTION VANILJ-APELSIN
Har letat ett tag efter en kroppslotion som är rejält återfuktande men samtidigt inte för fet. Dessutom hatar jag de flesta vanliga blommiga dofterna som "tjej"-produkter alltid har så det vill jag undvika. Dessutom ska de såklart vara cruelty free & inte innehålla en massa skit. Att kombinera detta är fan rätt lurigt faktiskt. Men den här lotionen VANILJ-APELSIN är fanimig spot on! Luktar hysteriskt gott av vanilj & apelsin, jag tänker på fruktig gräddig glass. Skönt å gucka in & man känner sig återfuktad & glad heeeele dagen! Sjukt snälla ingredienser, kolla beskrivning & innehåll: 
"Generöst vårdande och väldoftande kroppslotion som snabbt tas upp av huden. Innehåller rikligt med ekologiskt sheasmör, som också är fair trade. Arganolja och ängskrasseolja vårdar huden och motverkar torrhet, tillsammans med fuktbindande ämnen. Extrakt av kamomill och vanilj verkar båda lugnande. 100% vegan.
Har en lyxig doft av apelsin och vanilj som dröjer sig kvar. Passar alla hudtyper." 
INGREDIENSER: vatten, tistelolja*, vegetabiliskt emulgeringsmedel, glycerin*, karbamid, sheasmör (fair trade), växtparfym, arganolja*, ängskrasseolja, allantoin, eterisk olja av apelsin*, vegetabilisk mjölksyra, ättiksyra (ecocert.), E-vitamin, extrakt av kamomill, solrosolja, extrakt av vanilj.
*ekologisk
Köpt för 100:-, men originalpris är 219:- på deras hemsida Färg & förändring.


ANSIKTSKRÄM SOMMAR
Jag är en sucker för ansiktskrämer med Aloe Vera. Tas upp snabbt, återfuktar som fan men sabbar inte sminket genom att kännas kladdigt. Den Aloe Vera.kräm jag använder nu är perfekt på sommaren, men kan ibland kännas lite för lätt. Därför passar den här gynnaren SOMMARKRÄM alldeles perfekt. känns lätt men ändå rejält återfuktande. Luktar grönt å skönt med absolut noll svid när man smörjer in sig. Även denna har såklart sjukt snälla ingredienser, kolla beskrivning & innehåll: 

"En lättabsorberad och väldoftande storsäljare! Aloe vera, fuktbindande ämnen, sojaprotein och jättenattljusolja rik på GLA gör denna ansiktskräm till en svalkande törstsläckare. Perfekt som after-sun produkt. Tack vare sitt innehåll av kallpressad ekologisk jättenattljusolja motverkar den också ålderstecken. Ger sommarkänsla året om!Användning: 2-4 ggr/dygn som fuktkräm. Även lämplig som fuktgivande och närande dagkräm för normal till torr hud. Lämplig för: alla hudtyper. 100% vegan.
Doft: sommardoft av grön klöver.GLA: en fettsyra som ger näring på djupet och regenererar huden." 
INGREDIENSER: aloe vera*, jättenattljusolja*, squalane, sojaolja*, glycerin*, sheasmör*, vegetabiliskt emulgeringsmedel, sojaprotein, salter, karbamid, E-vitamin, bisabolol, mjölksyra (vegetabilisk), växtparfym, ättiksyra.*ekologisk

Köpt för 100:-, originalpris 179:- på deras hemsida Färg & förändring.

OMNI-VEGAN MULTIVITAMIN
Har letat efter nya multivitamintabletter å ÄLSKAR upplägget på dessa, att det är liksom baserade på grönt pulver som känns lättare för kroppen att ta upp på något sätt. Tycker vitblekta multivimintabletter känner lite, jag vet inte, läskigt. Det här känns väldigt mycket bättre:


"OmniVegan är en multivitamin för veganer, vegetarianer och alla andra som vill ha ett kosttillskott helt utan animaliska tillsatser. OmniVegan innehåller vitaminer och mineraler som är noggrant utvalda avseende innehåll och mängd för att säkerställa att de absorberas effektivt i kroppen. Speciellt framtagen för veganer och vegetarianer. OmniVegan är ett 100% veganskt kosttillskott certificerat av Vegan Society, England."
Köpte för 170:-! Finns på tex apotea.

Inga kommentarer: