12 sep. 2012

The struggle of having red hair

Alla som försökt bibehålla en snygg trivsam röd hårfärg inser snart vilket helvete det egentligen är. Varför, undrar genast den vetgirige! Jo, det är nämligen så att 1) röda färgpigment håller som allra sämst 2) hårfärgstillverkare är dåliga på att ha färgstarka röda kolörer 3) hårfärgstillverkare som kör mer punkiga knallfärger, har kolörer som färgar av sig på allt & suger.
Därför är det en evig kamp att lyckas balansera en färg man gillar, med hållbar kolör & förslagsvis något som inte samtidigt fräter sönder håret totalt. Ett jävla jonglerande, helt enkelt.

Mitt senaste funna pryl i hårjungeln är Revlons Nutri Color Creme. Den lanseras som en snäll hårinpackning som samtidigt färgar håret. Jag köpte färgen 740, som är Kopparröd. Tänkte ge er en före & efter bild hur det faktiskt blev (mitt hår innan var det MYCKET länge sedan jag färgade):Ruffsigt men rött!

Jag hade i inpackningen i 5 minuter, så kort tid tar det! Var sjukt lätt att applicera, otroligt lätt att skölja ur. Gjorde håret glansigt & glatt efteråt. Dock tyckte jag inte att färgningen blevsärskilt spektakulär. Det blev en fin nyans, men satte sig riktigt dåligt på utväxten (!?) där den inte färgade ens någon nyans år kopparrött. Märkligt & jävligt otacksamt!

Ska använda den igen efter att jag färgat håret lite mer grundligt innan. Det är ändå extremt smidigt för en snabbfärgning. Hur länge färgen sitter i återstår att se. Inte särskilt länge misstänker jag.
(Erkänn jag borde klippa kort lugg igen f.ö. Orka med denna hemska tråkig halvlånga snelugg!)

9 kommentarer:

BabyStrange sa...

När jag hade rött hår blandade jag ner lite röd färg från nån toning jag köpt från Shock i mitt balsam. Funkade rätt bra.

Anja Wettergren (Wren E. Gade) sa...

Ja till lugg!

andreadoria sa...

BabyStrange - Ja så gjorde jag med! :) Det funkade, men jag gillar inte att punkfärgerna färgar av sig så himla mkt!

Anja - hurra, det tycker jag med! :D 1, and counting. :)

Emma sa...

ser bra ut! använder själv nr 500 till mitt hår och är jäkligt nöjd! håller håret friskt glansigt och fint. det är dock jävligt tråkigt när man råkar spilla på plastmatta för skiten går inte bort...

Maddis sa...

LUGG!

andreadoria sa...

Emma - Haha det där känner jag igen! Mitt badrum är helt rödprickigt av färgningar. Men bra, en till god recension av denna produkt :)

andreadoria sa...

Maddis - jajemen! Jag klipper mig ikväll troligen :D Luggdags yet again!

Like A Bad Girl Should sa...

Har en fire red revlon nutri color som du kan få om du vill, och en burk directions tangerine blandat med mandarin. Gjorde mig av med knallorangea håret till förmån för babyrosa.

andreadoria sa...

Bad Girl - Helt missat ditt inlägg, dumma blogspot :( Men åååh nutri color är ju bäst! Vill du inte ha den som bangar jag inte! Jag kan absolut experimentera med den & din blandning, om du inte vill ha dem!

babyrosa verkar som en ganska trivsam färg att ha, om du itne måste bleka ur håret hela tiden? :O